Guiden till caféer och restauranger på Arlanda

Guiden till caféer och restauranger på Arlanda

Sveriges största flygplats, Arlanda, tar emot och transporterar iväg drygt 26 miljoner passagerare till olika destinationer runtom i världen varje år. Under ett år genomförs cirka 230 000 starter och landningar, vilket gör att flygplatsens caféer och restauranger ständigt serverar en strid ström av hungriga gäster som är på resande fot. Stockholm Arlanda Airport har fem terminaler, samt SkyCity, och utbudet av matställen varierar beroende på vilken terminal du reser från, men du hittar det största utbudet i terminal 5 (utrikesterminalen). Här har vi samlat caféer och restauranger på Arlanda, indelade efter terminal, så att du enkelt vet vart du ska styra stegen om du vill få dig en bit mat eller en kaffe före avgång.

Innehållsförteckning
 1. Terminal 2
  1. Starbucks – Efter säkerhetskontrollen
  2. O'Learys – Efter säkerhetskontrollen
  3. Caffè Ritazza – Före säkerhetskontrollen
  4. Lavazza Espression – Efter säkerhetskontrollen
 2. Terminal 4
  1. Äta – Efter säkerhetskontrollen
  2. Bastard Burgers – Efter säkerhetskontrollen
  3. 7-Eleven – Före säkerhetskontrollen
  4. Joe & The Juice – Efter säkerhetskontrollen
 3. Terminal 5
  1. Uncorked – Efter säkerhetskontrollen
  2. The Famous Bar – Efter säkerhetskontrollen
  3. Taste Express – Efter säkerhetskontrollen
  4. Taste by Nordrest – Efter säkerhetskontrollen
  5. Monstro – Efter säkerhetskontrollen
  6. Eatery – Efter säkerhetskontrollen
  7. Espresso House – Före säkerhetskontrollen
  8. Cosmopolitan Bistro by Heineken – Efter säkerhetskontrollen
  9. Café/Bar – Efter säkerhetskontrollen
  10. RC Café & Pâtisserie – Före och efter säkerhetskontrollen
  11. Lavazza Espression – Efter säkerhetskontrollen
  12. Barino – Efter säkerhetskontrollen
  13. Caffè Ritazza – Före och efter säkerhetskontrollen
  14. Max – Före och efter säkerhetskontrollen
  15. Taco Bar – Efter säkerhetskontrollen
 4. SkyCity
  1. O'Learys – Före säkerhetskontrollen
  2. East & West – Före säkerhetskontrollen
  3. Espresso House – Före säkerhetskontrollen
  4. Itamae – Före säkerhetskontrollen
  5. The Social – Före säkerhetskontrollen
  6. McDonalds – Före säkerhetskontrollen
  7. Sky Horizon – Före säkerhetskontrollen
  8. Sky Café – Före säkerhetskontrollen
  9. Trattoria Milano – Före säkerhetskontrollen

Terminal 2

Caféer och restauranger vid Terminal 2

Starbucks

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Cafékedjan Starbucks är känd för sin gedigna meny av handgjorda kaffedrycker, men också för bakverken i amerikansk storlek. Baristorna bakom disken levererar allt från handgjorda frappuccino-blandningar och kallbryggt kaffe till gräddiga espressodesserter.

O'Learys

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

På O'Learys kan du alltid förvänta dig frikostiga portioner och sport på storbildsskärm. Kanske i kombination med en skummande öl i väntan på avgång? På menyn finns dessutom flera vegetariska alternativ.

Caffè Ritazza

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

På Caffè Ritazza kan du få dig en riktigt god kopp kaffe, som är specialiteten här – särskilt ekologiska varianter. Men restaurangcaféet serverar även enklare mat, som färsk ciabatta, grillade smörgåsar och söta bakverk. Tanken är att kunna erbjuda en liten del av Italien, där liknande caféer dominerar på tågstationer och flygplatser.

Lavazza Espression

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Lavazza har funnits i över 120 år och levererar än i dag espresso på flera ställen på Arlanda. I terminal 2 finns både ett café och en à la carte-restaurang och här serveras även diverse kaffedrycker i barmiljö, men också italiensk cafémat som ciabatta, panini och pasta.

Terminal 4

Caféer och restauranger vid Terminal 4

Äta

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Öppet från tidig morgon till sen kväll – här kan man få sig både frukost, lunch, middag och ett glas vin innan flygningen. Konceptet är svenskt, så är du sugen på en köttbullemacka är det hit du ska bege dig. I caféet kan du dessutom passa på att ladda mobil och dator innan flygningen.

Bastard Burgers

Efter säkerhetskontrollen

Norrländska burgarkedjan Bastard Burgers lagar mat på rejäla råvaror för både köttätaren och vegetarianen. Allt görs på plats: köttet som kommer från Norrbottensgården mals i restaurangen, dippsåserna görs här och det saftiga brödet bakas enligt hemligt recept.

7-Eleven

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

På kiosken 7-Eleven kan man stilla sitt sötsug med lite godis eller glass, ta sig en kaffe eller mätta hungern med mindre mat som korv och mackor. Har du en tråkig flygning framför dig finns här också mängder av tidningar för alla intressen.

Joe & The Juice

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Den danska juicekedjan Joe & The Juice har minst sagt tagit den färskpressade juicetrenden till en egen nivå. Stället erbjuder marknadens kanske mest omfattande juicemeny med allt från energishots till rena juicemåltider, fyllda med superfoodingredienser. Du kan även beställa matiga mackor till frukost eller lunch.

Terminal 5

Caféer och restauranger vid Terminal 5

Uncorked

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Är du på jakt efter ett ställe att varva ner på? Då är vinbaren Uncorked något för dig. Här dricker du vin på både flaska och glas, tillsammans med lättare smårätter, fräscha sallader och matiga smörrebröd.

The Famous Bar

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Whiskyfantast? Då är det här stället för dig. All whisky som hälls upp här kommer från det skotska märket The Famous Grouse, och till det äter man snacks och lättare mat.

Taste Express

Efter säkerhetskontrollen

Taste Express är precis vad det låter som – en plats för snabba måltider eller snacks innan flyget. Välj bland bakverk, mackor och varmkorv, och drycker som öl, läsk, juice och kaffe. I terminal 5 finns två Taste Express, vid gate 10 och 24.

Taste by Nordrest

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Få en bit av Skandinavien innan du flyger vidare ut i världen. Här har man satsat på en välfylld buffé till frukost, lunch och middag, med både traditionella och moderna rätter med smaker från de skandinaviska köken.

Monstro

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Familjevänliga Monstro riktar in sig på det italienska och amerikanska köket, med favoriter som hamburgare och pasta för både stora och små. Här har man dessutom kanske flygplatsens bästa utsikt över start- och landningsbanan, perfekt för förväntansfulla småttingar.

Eatery

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Generösa tider och mat från Medelhavsländerna är melodin på Eatery. Kom in för en frukost, lunch eller middag i italiensk stil, eller varför inte varva ner med ett glas vin?

Espresso House

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

Välkända Espresso House erbjuder allehanda mackor, fika, kaffe och drycker. Varmt, kallt, något till frukost, något till lunch – här hittar du det mesta ett café kan erbjuda.

Cosmopolitan Bistro by Heineken

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Klassisk pubmat och Heineken i mängder står till buds på Cosmopolitan Bistro. Här håller man öppet från tidig morgon till sista avgång, alltid redo med kall öl.

Café/Bar

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Namnet skvallrar om vad utbudet består av här – mackor, smoothies, kaffe och annat smått går att plocka med sig på Café/Bar, som är ett av de sista ställena att köpa mat på vid den bortersta piren i Terminal 5.

RC Café & Pâtisserie

Hemsida

Före och efter säkerhetskontrollen

Det franskinspirerade konditoriet RC erbjuder exklusiva godsaker från det egna bageriet. Varje pralin, tryffel och bakverk görs för hand av lokala och ekologiska råvaror – så närproducerat som det kan bli. Allt som serveras här kan du antingen köpa med dig eller avnjuta på plats, kanske med en kopp varm choklad eller kaffe? I terminal 5 finns hela tre RC.

Lavazza Espression

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Lavazza, som varit mästare på kaffe som konst och vetenskap i över 120 år, serverar bland annat espresso till de resenärer som flyger från terminal 5. Caféet hittar du längst ut vid terminalens Gate F60. Tidsgarantin är satt till 15 minuter och här finns flera glutenfria alternativ för den som önskar.

Barino

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Barino är en italiensk restaurang, men också café, som serverar genuina italienska matupplevelser till sina gäster. På menyn hittar du rätter såsom pizzor med chèvre och honung, italienska tapas, piatto di salumi misti följt av klassiska desserter, som tiramisù.

Caffè Ritazza

Hemsida

Före och efter säkerhetskontrollen

Caffè Ritazza är ett restaurangcafé vars fokus är italienskt kaffe. Här lägger man särskild vikt vid det ekologiska kaffet, som serveras i en mängd olika varianter och kombinationer. Matsedeln är hyfsat enkel, men det som serveras är rejält. Du kan exempelvis beställa färsk ciabatta, grillade smörgåsar och söta bakverk.

Max

Hemsida

Före och efter säkerhetskontrollen

På den välkända hamburgerkedjan Max hittar du ett brett sortminet av burgare i diverse kombinationer. Oavsett om du föredrar kött, eller vill äta vegetariskt eller veganskt, kommer du att hitta ett alternativ på menyn som passar just dig. Komplettera din burgarmeny med ett par goda tillbehör.

Taco Bar

Hemsida

Efter säkerhetskontrollen

Taco Bar är snabbmatskedjan som inspirerats av den lilla gränsstaden El Paso. Här serveras ett stort utbud av mexikansk mat, tillagad enligt tradition. På menyn hittar du klassiker som tacos, nachos, burritos samt vegetariska och glutenfria alternativ.

SkyCity

Caféer och restauranger i SkyCity

O'Learys

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

O'Learys är ett bra alternativ för det större sällskapet, då restaurangen erbjuder gott om sittplatser. Oavsett om ni är ute efter att äta en stadig middag före avgång, vill sippa på en skummande öl eller enbart umgås över en viktig sportmatch har ni hittat rätt. Här erbjuds en gedigen meny som innehåller både kött och vegetariska rätter.

East & West

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

Restaurangen East & West är precis det som den utger sig för att vara – ett matställe med ett brett urval av rätter från öst, väst och allt däremellan. Serveringen ligger intill det främsta gångstråket i SkyCity, men med en avskild del för den som vill inta sin måltid i lugn och ro. Om du vill få lite skön utsikt på köpet kan du sikta in dig på en plats intill panoramafönstren.

Espresso House

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

Kaffe, mackor, sallader, bakverk, varmt, kallt, större och mindre – på Espresso House finns det mesta ett café kan erbjuda. Hit kan man komma både för att varva ner en stund, käka en lunch eller bara för att köpa med sig en kvalitetskaffe till flyget.

Itamae

Före säkerhetskontrollen

Itamae är ett självklart inslag på Stockholms sushiscen, så självklart ska de finnas på Arlanda också! Här äter man traditionell sushi, men också smårätter och varmrätter, som kycklingspett, gyoza, yakiniku och bibimbap.

The Social

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

På Kitchen & Table satsar man på fun dining – gränsöverskridande mat med influenser från Manhattan, en inbjudande känsla och god dryck. Bakom krogkedjan står stjärnkocken Marcus Samuelsson.

McDonalds

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

Snabbmatsgiganten McDonalds behöver förstås en filial på Arlanda. Här finns något för både stora och små – hamburgare, sallader, wraps, kaffe och desserter, oftast med kort väntetid.

Sky Horizon

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

Få dig en liten bit av Frankrike innan du ger dig vidare ut mot nya mål. Här tillagas svensk-franska rätter på löpande band, med en svårslagen utsikt över landningsbanorna. Detta sköljs förstås bäst ner med ett glas vin. Är det inte wine o'clock kanske det är närmare frukost, vilket också serveras här.

Sky Café

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

Till Sky Café behöver du inte skynda dig (om du inte är sen till flyget, förstås) – här håller man nämligen öppet dygnet runt. Välj bland smörgåsar, sallader och bakelser, eller dryck som italienskt kaffe, vatten och juice, vin och öl.

Trattoria Milano

Hemsida

Före säkerhetskontrollen

Här är det italienskt så det förslår! Pizza och pasta med ett starkt miljötänk är Trattoria Milanos grej, och inspirationen kommer förstås från – just det – Milano. "Pizza, pasta och goda värderingar" är ledorden här.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta