Alla talar om Brazilian Blowout

Det snackas på stan om en ny salongsbehandling som omedelbart gör frissigt hår till modellhår. Denna så kallade Brazilian Blowout är en dunderinpackning, en typ av relaxer för håret som bygger på att man pumpar in kreatin i hårstrået.


– Brazilian Blowout är helt ny på den svenska marknaden och av det jag sett hittills är resultaten helt enastående, säger Zandra Ericson på salongen Folk på Birger Jarlsgatan.
Behandlingen inleds med att man tvättar håret med ett alkaliskt schampo som öppnar upp hårstrået. Därefter penslar man in kreatin och magnesium som man sedan fönar ut håret slätt med. På det plattas håret ut grundligt med en plattång.
– Det är nästan för bra för att vara sant, tillägger Zandra på Folk som berättar om de första tiotal kunder som salongen utfört behandlingen på denna höst.
Synvilla eller inte, men denna dunderbehandling fortsätter att rosas på webben och över hela världen. I början av oktober dubblades hypen plötsligt av motsägelsefulla studier som visade på farliga halter av ämnet formaldehyde. Enligt företagets egen sajt innehåller behandlingen inga farliga doser av ämnet.
– Efterfrågan bara ökar på Brazilian Blowout och nu när debatten är igång om produktens innehåll så är vi för tillfället lite avvaktande, berättar David Shane på Ekman Hair som också imponerats av de fina resultaten.

För mer information om Brazilian Blowout klickar här.
Behandlingen utförs av både Ekman Hair och Folk. Ett annat ställe som utför denna behandling är Michael & Frisörerna.