Allén som leder till Café Foam

En lummig promenad i Stockholm behöver inte innebära en visit på Djurgården eller en annan självklar park. En av Östermalms vackraste alléer belägen i mitten av Karlavägen bjuder in till strosande och en efterföljande paus på Café Foam som serverar ljuvligt kaffe och solplatser inpå den sena eftermiddagen.

Startpunkten för er promenad finner ni i korsningen Engelbrektsgatan / Karlavägen i riktning mot Karlaplan.

Påbörja promenden, lyssna till trädkronornas vajande sus och vandra i allén tills ni på adress Karlavägen 75 finner platsen för återhämtning. Café Foam erbjuder mer än en härlig uteservering för varma dagar, arkitekturen och dess inredning inomhus är minst lika intresssant att upptäcka som platserna under bar himmel om vädret mot förmodan sviker.

På Foam är de kaffeentusiaster och är du intresserad av en mindre kaffeskola på deras vis rekommenderar jag ett besök på deras hemsida för en liten lektion i hur riktigt kaffe bryggs.

Förutom nymalda kaffebönor och en bred meny samt hemgjorda bakverk är det sällan man spenderar mer än en timme på Café Foam utan ett kändisspan, vilket ofta leder till roliga samtalsämnen.

Det finns många caféer i Stockholm och det här är verkligen en personlig favorit på grund av den vackra och näraliggande naturmiljön, en lyxig oas några minuter från Stureplan och storstadpulsen.