Amerikan öppnar ny krog: ”Lämnade New York för att flytta hit”

Alex Bannout flyttade från New York till Stockholm för att ta över restaurangen Mamas and Tapas och har nu öppnat en helt ny restaurang på Östermalm. Planen är att växa med fler restauranger i Stockholm så att fler får ta del av den genuina spanska maten.

Efter 17 års erfarenhet av att ha drivit flertalet olika restauranger i New York var det dags för Alex Bannout att ta sig an nya utmaningar. Han flyttade till Stockholm, där han gick in som delägare i Östermalmsgruppen som köpt upp restaurangen Mamas and Tapas. Restaurangen har varit aktiv på Kungsholmen i 30 år och nu tar Alex konceptet vidare med en ny enhet på Östermalm.

– Jag lämnade allt i New York för att flytta hit och jaga nya möjligheter, och det här var en riktigt bra möjlighet. Jag tror stenhårt på det här konceptet och har en tydlig målbild över hur det kommer bli. Jag är glad över att vara just i Sverige för att svenskarna förstår matkultur, kvalitet och uppskattar bra mat.

Autentiska smaker med en twist
Planen är att utöka och vässa konceptet ytterligare, vilket började med en omfattande renovering av den gamla restaurangen på Kungsholmen, och nu med den nya enheten som öppnade på Östermalm i oktober 2019. Hos Mamas and Tapas består menyn av autentiska spanska tapas, samt den klassiska rätten paella, allt med deras egen moderna twist. Lokalen på Östermalm är mysigt ombonad och bjuder in till både familjemiddag, dejtkväll och kompishäng för alla åldrar.

– Vi har revolutionerat den ursprungliga tanken till ett ännu mer modernt och autentiskt koncept med ambitionen att sticka ut på marknaden med vår höga kvalitet och äkta spanska smaker. Vi har dessutom en lång lista av riktigt bra spanska viner, samt en martinilista där varje martini kommer från en spansk stad.

Den nya restaurangen ligger på lugna Linnégatan på Östermalm, med gångavstånd till Stureplans puls. Utöver de befintliga restaurangerna är en tredje enhet på väg, än så länge på en hemlig plats i centrala Stockholm, med över 100 sittplatser. Målet är att ha fyra eller fem aktiva restauranger i Stockholm under 2020.

– Vi har utvecklat våra egna riktlinjer för alla våra restauranger, för att se till att alla följer samma regler och håller precis samma höga kvalitet på både mat och service. Hit kommer man för en kväll med exeptionell service, riktigt bra och prisvärd mat och mysig stämning. Det är värt att testa, du kommer att bli kär, avslutar Alex.