Foto: Rosendals Trädgård/Pressbild Foto: Rosendals Trädgård/Pressbild

Äppelhelg på Rosendals Trädgård

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Helgen den 28–29 september är det dags för Äppelhelg på Rosendals Trädgård, vilket blir en festlig hyllning till höstens skörd.

Det är skördetider i fruktträdgården på Rosendal och i år dignar träden av frukt. Årets stora skörd, såväl här som hemma i folks trädgårdar, kan göra det svårt att veta hur man ska ta tillvara på alla äpplen och päron. Den 29 september är det dessutom den internationella matsvinnsdagen, vilket gör att man på Rosendal slår två flugor i en smäll under helgen.

Helgen kommer därför att gå i såväl smakernas som hållbarhetens tecken. Paul Svensson, gastronomisk visionär och Jonas Bolling mat- & dryckesansvarig på Rosendals Trädgård, påminner oss om att varje del av frukten har sin plats i vår matlagning. 

Under Äppelhelgen dukar trädgårdsmästarna upp en utställning för att visa på den mångfald av sorter som finns i fruktträdgården. Dessutom bjuder de in till visning för att sprida kunskap om äpplen. I vedugnsbageriet och köket på Rosendal tar bagare och kockar tillvara på skörden och utlovar härliga bakverk med äpple och annat gott från denna frukt.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.