Äppelhelg på Rosendals Trädgård

Helgen den 28–29 september är det dags för Äppelhelg på Rosendals Trädgård, vilket blir en festlig hyllning till höstens skörd.

Det är skördetider i fruktträdgården på Rosendal och i år dignar träden av frukt. Årets stora skörd, såväl här som hemma i folks trädgårdar, kan göra det svårt att veta hur man ska ta tillvara på alla äpplen och päron. Den 29 september är det dessutom den internationella matsvinnsdagen, vilket gör att man på Rosendal slår två flugor i en smäll under helgen.

Helgen kommer därför att gå i såväl smakernas som hållbarhetens tecken. Paul Svensson, gastronomisk visionär och Jonas Bolling mat- & dryckesansvarig på Rosendals Trädgård, påminner oss om att varje del av frukten har sin plats i vår matlagning. 

Under Äppelhelgen dukar trädgårdsmästarna upp en utställning för att visa på den mångfald av sorter som finns i fruktträdgården. Dessutom bjuder de in till visning för att sprida kunskap om äpplen. I vedugnsbageriet och köket på Rosendal tar bagare och kockar tillvara på skörden och utlovar härliga bakverk med äpple och annat gott från denna frukt.