I februari stängde Gemla Vinbar igen portarna, men bara en månad senare öppnar baren upp igen – i form av en pop-up. Bakom konceptet står ingen mindre än Årets Kock-vinnaren Desirée Wenström Jaks tillsammans med maken John Wenström Jaks.
Den 26 mars öppnar Jaks Matstudio i Gemlas gamla lokal på Magnus Ladulåsgatan 8D på Södermalm. Ambitionen är att skapa en plats centrerad kring mat, dryck och gemenskap, där spännande gästspel och unika evenemang varvas med en föränderlig meny. Konceptet är skapat av Desirée Wenström Jaks, vinnare av Årets Kock 2023 och tidigare kökschef på Spesso, tillsammans med maken John vars bakgrund ligger i bryggerivärlden.
– Det är ett unikt och inspirerande tillfälle för oss att få göra det vi älskar allra mest. Jaks Matstudio kommer att bestå av ett kontinuerligt nyskapande kök med varierande gastronomi som lever på utveckling och den genuina kärleken till råvaran. En plats där mat, dryck och gemenskap står i fokus, säger Desirée Wenström Jaks.
Maten kommer kompletteras med noggrant utvald dryck som ska lyfta upplevelsen ytterligare, oavsett om det är en kall öl, cocktail eller ett glas vin.
– Precis som köket bygger dryckesmenyn på kvalitet och utveckling, samtidigt som den ska vara lätt att tycka om och njuta av, säger John Wenström Jaks.
Redan nu kan man boka bord på Jaks Matstudio via Gemlas hemsida. Pop-up-restaurangen slår upp portarna den 26 mars och håller sedan öppet hela våren.