Den 10 december gick Nobelfesten 2025 av stapeln i Blå Hallen i Stockholms stadshus. Stjärnkockarna Tommy Myllymäki och Pi Le stod bakom den prestigefyllda middagen, medan konditorn Frida Bäcke stod för desserten – för andra året i rad. Här är menyn som serverades på Nobelfesten 2025.

Årets Nobelmeny 2025
Förrätt:
Soppa på Karljohansvamp serveras med bunden sallad på odlade svenska svampar, Almnäs Tegel, ingefärsolja och svart vintertryffel. Tryffelsmör och hårt bröd smaksatt med Karljohansvamp.

Varmrätt:
Piggvar färserad med pilgrimsmussla och sockertång, rostad rotselleri glaserad med libbsticka, smörkokt potatis och silverlök smaksatt med muskot. Serveras med buljongkokt savojkål, purjolök och champinjoner samt en smörsås på fermenterad rosenkvitten och Ingrid Marie-äpplen.

Efterrätt:
Sorbet på svenska slånbär smaksatt med apelsin, kryddpeppar och nejlika. En bakad färskostkräm med bourbonvanilj och brynt smörkaka. Kärnmjölkskaramell och ett krisp på bovete och havre. Serveras med en consommé på skogshallon smaksatt med enskott.

Viner:
Eric Rodez Blanc de Noirs Grand Cru, Champagne, Frankrike
2022 Immelen, Kullabergs Vingård, Skåne, Sverige
2022 Kracher Red Roses Beerenauslese, Burgenland, Österrike
Stjärnduo i köket
För första gången någonsin tillagades förrätten och varmrätten på Nobelmiddagen av en duo i köket, nämligen stjärnkockarna Tommy Myllymäki och Pi Le som driver Michelinkrogen Aira i Stockholm. För efterrätten stod Frida Bäcke, som driver Socker Sucker, och som för andra året i rad fick förtroendet att skapa Nobeldesserten.
På förhand var det känt att årets Nobelmeny skulle inkludera svamp och bär från skogen, med fokus på oväntade smaksensationer. Fun fact: Desserten krävde totalt 45 kilo skogshallon och 20 kilo slånbär.