Jean-Baptise Béranger Jean-Baptise Béranger

Art Talk – ett djuplodande samtal om Denise Grünsteins konstnärskap

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Välkommen till ett djuplodande samtal om Denise Grünsteins verk, arbetsprocess och utställningen Eftermäle. Samtalet hålls i konsthallen och medverkar gör Marta Oldenburg, Michael Storåkers, Tomas Ledin och museichef Bo Nilsson.

Med sina iscensatta fotografier, konsthistoriska referenser och sitt bejakande av fotografins innehållsliga möjligheter var Denise Grünstein med och omdefinierade det svenska konstfotografiet. För att ge fler ingångar till Grünsteins mångfacetterade konstnärskap bjuder Artipelag in till samtal med fyra personer som hade unika relationer till konstnären.

Performancekonstnären och skådespelaren Marta Oldenburg arbetade med Grünstein under många år och figurerar i bildsviter som Malplacé och Figur i landskap. Michael Storåkers var Denises gallerist på CFHILL, där de omfattande bildserierna Casting och Nymphaeas visades år 2018 och 2021. Medverkar gör även artisten Tomas Ledin, som i egenskap av vän till konstnären ofta fick en nära inblick i hennes arbete. Samtalet modereras av museichef Bo Nilsson, som kände och arbetade med Denise Grünstein i över 25 år.

Information
Visa på karta
  • Datum
    29 nov.
Biljetter
Pris
Samtalet ingår i entréavgiften men det finns begränsat antal platser, förboka din plats.