Gänget bakom Matateljén, som i våras öppnade i Slakthusområdet, står för flera uppskattade restauranger. Konceptet med pizza finns sedan tidigare i Gamla Enskede och väntas även öppna i Solna. Nu står det klart att man öppnar ytterligare en pizzarestaurang, som kommer husera precis intill systerrestaurangen i Hus 26 i Slakthushallarna.
Ateljéns Pizza Slakthusområdet är tänkt att rymma uppemot 120 gäster, som i en miljö med ölhallskänsla ska kunna njuta av ambitiös pizza, öl och vin. Belägen i Hus 26 blir restaurangen granne med bland annat Solen, Bar Montan och Afrika Sthlm. Bakom konceptet står krögartrion Henrik Sauer, Anna Klyvare och Filip Sauer tillsammans med kökschefen Anton Olsson.
– Vi siktar såklart på att servera Stockholms bästa pizzor! Alla som varit på Ateljéns Pizza i Enskede kommer att känna igen sig vad gäller mat och dryck. Det blir helt enkelt pizza, bärs och vin – även om Ateljéns Pizza i Slakthusområdet kommer att vara något lite extra, säger Henrik Sauer.
Ateljéns Pizza Slakthusområdet väntas öppna i mars 2026.