Solen

Top 100
4,4
13 betyg
$$$
Restaurang
Solen
4,4
13 betyg

En social matupplevelse med solen i centrum

Välmeriterade kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman har sedan tidigare gjort succé med bland annat stjärnkrogen Adam/Albin. Solen är deras första satsning utanför tullarna, belägen i Slakthusområdets nya mat- och kultursatsning Hus 26. Här tas du med på en smakresa till soldränkta matmekkan som Tel Aviv, Neapel, Santa Fe och Oaxaca.

Solen såg – eller snarare spred – dagens ljus i april 2023, efter två års arbete bakom kulisserna med att sätta menyn och att tillsammans med utvalda arkitekter utforma lokalen till en unik mötesplats. Sol, värme och eld är grundbultarna i restaurangen, varav en öppen eld agerar mittpunkt i den runda lokalen, som likt ett solsystem är möblerad i stora cirklar med bord i olika nivåer. Rå betong, möbler i omålat trä och avskalad belysning skapar en industriell känsla som under kvällarna sprakar av liv och rörelse.

Menyn är inspirerad av “solens mat”, det vill säga smaker, rätter och ingredienser från bland annat Medelhavet, Sydamerika och Mellanöstern, med kolgrillade och rökta maträtter som återkommande inslag. Här listas olika smårätter, spröda pizzor, handgjord pasta och varmrätter med intensiva kryddningar – mat som uppmuntrar till socialt ätande och att dela på rätterna över borden. Även ett par sötsaker hittas på menyn, däribland signaturdesserten crème brûlée med iberico, dadlar och hasselnötter. 

Önskar man något i glaset finns såväl nytänkande cocktails som öl och vin av det naturliga slaget, som under sommarhalvåret allra helst avnjuts på den stora – och givetvis soliga – uteserveringen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
13

Recensioner av Solen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
·

Efter att ha stått på väntelistan fick vi till slut ett bord. Populärt trots läget och det är inte svårt att förstå, välkomnande, snyggt och helt enkelt en härlig känsla. Hade det inte varit för maten så hade det varit en sol...

Äntligen fick jag komma hit och jag längtar redan tillbaka! Så kul att det börjar hända saker i Slakthusområdet och riktigt bra att Adam och Albin ligger i front. Är så glad för allt! Härlig litet industripräglad inredning, kanonbra service r...

Känns som jag har varit generös med femmor på senaste, men stockholms levererar - och Solen lika så!

Pirret börjat redan när du vandrar in i slakthus området och ser dem stora gula lysande SOLEN skylten. Här möts vi av en STOR uteservering, mu...

Alltså det bästa på länge! Gott, trevligt, ändå prisvärt, vackert!

Kommer gå tillbaka för jag har inte testat allt på menyn och det finns mycket kvar!

Nej men detta är så bra! Är på tiden att Stockholm får en motsvarighet till Kødbyen, och det är Solen verkligen med och bidrar till. Missa för allt i världen inte Cantaloupe Margharita eller Creme Burlee med iberico för den delen. Allt mat ä...

Jag älskar att slakthusområdet blommar och jag älskar Adam och Albin. Jag tänker ofta på hur mycket jag saknar Ön och därför har SOLEN varit efterlängtat.

Maten är nice. Jag ger hummusen en 5a och då är jag hummuskräsen! D...

Besök första dagarna under nyöppning kan vara riskabelt men här sitter allt från start. Var mest nyfiken på stället så vi delade på ett par vegetariska pizzor som smakade utmärkt. Portugisiska rödvinet spelade bra med maten. Vi kommer å...

Tyvärr, konceptet känns för ansträngt, fejk och oäkta. Tråkigt när det ligger på ett sånt ställe som Slakthusområdet där det finns så mycket möjligheter att utnyttja platsens historik och industiella feeling. Personalen stel...

En riktig toppenbra restaurang med god o spännande mat. Bra men avspänd service.

Wow! Mycket god mat, crossover från pizza till riktigt goda mellanrätter. Trevlig personal o atmosfär. Söderorts pärla, vi har hittat vår favoritrestaurang!
Monica
Enskede

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Härlig mat, miljö och service. En klart stark lysande nykomling på restauranghimlen. Kommer starkt bidra till områdets attraktionskraft.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
13

Representerar du Solen?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Solen?

Vi har klassificerat Solen som:

  • Vinbar
  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Solen?

På Solen serveras bland annat:

  • Fusion
  • Latinamerikanskt
  • Mellanöstern
  • Smårätter
  • Pizza

Vad kostar det att äta på Solen?

Solen ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Solen uteservering?

Ja, Solen har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger Solen?

Solen ligger på Hallgränd 45, 121 62, Johanneshov. I närheten ligger Globen, Johanneshov. Närmsta tunnelbana är Globen (ca 300m).