Aubergines nya syskon ersätter Jonas

I slutet av november öppnade folket från Aubergine nya kvarterskrogen 39 Wäst i Jonas gamla lokaler på Kungsholmen. Det blir folkligt och lyxigt på samma gång, berättar krögaren Magnus Bentzer som ser ett behov av fler ställen i området.

Vilket koncept kommer ni att satsa på?
- Enkel och vällagad mat med bra råvaror till rimliga priser, allt från hummer till köttbullar. Vi har söndagsmiddag och vardagslyx som förebild; man ska kunna gå ner och äta bra mat istället för att gå hem och laga själv.

Varför valde ni just Kungsholmen?
- Det behövs en bra kvarterskrog här. I de andra stadsdelarna finns det hur många krogar som helst, men Kungsholmen känns lite tunnare. Och så kom vi över den här lokalen som passar väldigt bra.

Kommer man att se ett visst klientel på 39 Wäst?
- Vi hoppas få se alla typer av människor, allt från familjer till affärsmän. Menyn är uppbyggd kring varmrätter och tillbehör som är tänkta att man ska kunna dela på. Vi vill slå ett slag för gammal klassisk fatservering men på ett modernt sätt.

Blir det några speciella events att hålla koll på?
- Vi kommer ha dj:s på fredagar och lördagar och det blir även bra priser på öl och vin. Vi har tagit över Jonas gamla vinkällare med dyrgriparna och kommer ha en fyndlista varje vecka. Lyxvinerna kommer även att finnas på glas, så de som tycker om goda viner borde verkligen passa på!

Magnus Bentzer driver 39 Wäst tillsammans med restaurangchefen Kim Lundvall, kökschefen Kristian Lomme, barchefen Jesper Hartmann samt Modis-ägaren Thomas Dahlstedt.

Mer information: 39 Wäst