Banger är Stockholms nya korvrestaurang

Nu presenteras den första restaurangen i restaurangmeckat Mess mitt i city. Det är Banger, som vill ta in korven i värmen.

Korvmästaren Kerim Akkoc och grundarna Jimmie Hall och Michael Howing vill ta streetfood till en ny nivå genom att introducera Banger, en korvrestaurang som kombinerar mat, gemenskap och underhållning. Ett exempel på det är det stående eventet Bubbles and bangers, som ordnas varje onsdag. Banger blir den första av flera restauranger i Mess, som kombinerar restauranger med musik och event mitt i city.

Menyn är noggrant sammansatt och inspirerad av Jimmie Halls erfarenheter från Youtube-serien Den stora korvresan. I serien reser Jimmie tillsammans med Keyyo över hela landet för att träffa korventusiaster och utforska den folkliga korven.

– Med Banger kommer vi att förändra bilden av vad korv kan vara. Jag har alltid tyckt att korven har haft en oförtjänt låg status, och resan med Keyyo har om något förstärkt den uppfattningen. Nu ska vi se till att ge korven den plats den förtjänar, genom att välkomna den in i värmen tillsammans med alla som vill vara med, säger Jimmie Hall.

Inredningen står arkitekten Thomas Sandell för, som har jobbat för att skapa ett välkomnande och originellt helhetsintryck.

Banger öppnar den 16 februari.