Bar Central och Wood Stockholm på listan över världens vackraste restauranger

Condé Nast Traveller, ”världens ledande lyx- och livsstilsmagasin med fokus på resor och upplevelser”, har i dagarna utsett världens vackraste restauranger och en av de som tar plats på den prestigefulla listan är Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm som kom på 13:onde plats.

Totalt har 17 designmässigt utmärkande restauranger runt om i världen kvalat in på listan, av dessa ligger endast fem i Europa men hela två i Stockholm. Förutom Bar Central Birger Jarlsgatan tar sig även Woodstockholm Matbar in på listan på en 14:onde plats. Två utmärkelser i en och samma stad är det bara Stockholm, Bangkok och Los Angeles som lyckats med. 

Inte bara förtäring står i centrum för en komplett restaurangupplevelse
En växande trend är att nystartade restauranger samarbetar med profilerade arkitektkontor för att ytterligare höja nivån för gästerna, hos Bar Central är det arkitektkontoret Uglycute som stått för gestaltning och inredning. Restaurangen nominerades även år 2016 till Sveriges mest prestigefulla pris för inredning i Guldstolen.

I Condé Nast Traveller uppmärksammas Bar Central även för Pilsner Urquell Tankovna som de var först i Sverige med att installera och servera. Tankovna är färsk Pilsner Urquell på tank, något som också fått ta en central plats i Bar Centrals interiör.