Basta donerar halv miljon efter jordbävningen

Urban Italian Group, som står bakom Basta-restaurangerna, har samlat in pengar för att hjälpa de jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien. Nu uppmanar de även sina branschkollegor att agera.

Insamlingen startades den 10 februari när Bastas medarbetare bestämde sig för att donera dagens dricksbelopp, något som senare utmynnade i en Swish-insamling och bidrag från samarbetspartners. För tillfället har man samlat in 250 000 kronor, ett belopp som restauranggruppen har dubblat till 500 000.

– Behovet av humanitär hjälp är akut i Turkiet och Syrien där 6-8 miljoner människor blivit hemlösa över en natt. Det enorma mänskliga lidandet som uppstått i regionen skriker efter omvärldens hjälp och det är tillsammans som vi kan hjälpa till och göra skillnad, säger Brazer Bozlak, vd för Urban Italian Group, i ett pressmeddelande.

Med initiativet vill Basta och Urban Italian Group att restaurangbranschen ska engagera sig i att hjälpa de jordbävningsdrabbade.

– Jag uppmanar mina branschkollegor att göra vad de kan. På samma sätt som världen slöt upp och tog ett gemensamt ansvar för Ukraina så behöver vi nu hjälpa de utsatta jordbävningsdrabbade att kämpa sig igenom det här, säger Brazer Bozlak.