Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Basta

4,0
12 betyg
Redigera Basta

Uppe på Åhléns takterrass satsar italienska Basta på en Capri-inspirerad känsla med genuin italiensk mat, cocktails och AW-häng på uteserveringen. Här serverar man närproducerad mat i form av antipasti, egentillverkad pasta och napolitansk pizza i en urban miljö.

På varuhusets ljusa takvåning huserar denna italienska krog med en generös takterrass på 200 kvadratmeter med 140 sittplatser. Här hittar du också cocktailbaren, som serverar svalkande drycker till vyerna över centrala Stockholm. "Capriterrassen" skyddas med hjälp av en vit- och gulrandig markis när solen trycker på, för att tas bort när kvällen tittar fram så att du kan njuta av att sitta under bar himmel.

Inne i restaurangen är atmosfären lika italiensk som utomhus, med tapeter, fotografier och tavlor, mönstrade soffor, rotting och trä, växter och keramik. En grönskande oas att tillbringa tid i, om så för ett glas i baren eller för en långlunch eller middag i restaurangen – som rymmer 130 sittande gäster.

Maten är traditionellt italiensk med influenser från Amalfikusten. Meny innehåller såväl antipasti som napolitanska pizzor och egentillverkad pasta med inspiration från Bologna. Här vill man bjuda på en helhetsupplevelse från den italienska matkulturen. Bland dryckerna finns bland annat klassiska drinkar som Aperol Spritz, italienska viner och hemgjord limonata.

Basta, som även hittas på flera andra ställen runt om i Sverige, slog upp dörrarna i Stockholm sommaren 2022.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 dec 2022

Vi körde lunch på BASTA. Lokalen är mysig och aldrig fel när det är högt upp. Servicen är bra. Maten är dock en besvikelse. Risotton var överkokt och tyckte inte smakerna var så bra heller. Hoppas jag bara hade lite otur med maten.

Listad i: Checklunch
27 dec 2022

Ligger mellan 3-4. Jag gillar det, det är bättre än helt okej, men är det verkligen 4 🤷‍♀️.
Jag tycker att det är så härligt att komma in på ett ställe och det känns som att du hamnar så långt bort ifrån ett hetsigt å... Visa hela »

Listad i: Käka i City
7 sep 2022 · Uppdaterad

Det bjuds på genuin italiensk mat, blomstrande cocktails och AW-häng 🍋🍝🍹 Jag ser sannerligen fram emot att komma tillbaka i höst och testa deras pizza-meny! Tryffelpastan kan jag varmt rekommendera. Den var magisk 😍💭✨

Uppdatering - kom tillbaka för att testa tryffelpizz... Visa hela »

11 aug 2022

Så vackert ställe och god mat bra portioner men sedan fick vi vänta på att gå ut ur restaurangen och jag förstår grejen att vakten inte vill gå till hissen fler gånger men vi fick vänta på 5 andra sällskap och vi fick stå dä... Visa hela »

8 jul 2022

Nyöppnat på Åhléns takterrass! Givet en fantastisk utsikt, men dessutom underbar personal. Inredningen var riktigt härlig. Vi beställde in varsin Prosecco Passion som var riktigt god, en Pasta Allora Mare (5/5!) och en Margherita som jag önskar hade smakat ä... Visa hela »

19 nov 2022

Otrevlig personal.

15 aug 2022

22 dec 2022

24 jan 2023

30 nov 2022

3 jul 2022

23 aug 2022