Basta

3,8
19 betyg
$$
Italiensk restaurang
Hemsida
Instagram
Basta
3,8
19 betyg
Hemsida
Instagram

Uppe på Åhléns takterrass satsar italienska Basta på en Capri-inspirerad känsla med genuin italiensk mat, cocktails och AW-häng på uteserveringen. Här serverar man närproducerad mat i form av antipasti, egentillverkad pasta och napolitansk pizza i en urban miljö.

På varuhusets ljusa takvåning huserar denna italienska krog med en generös takterrass på 200 kvadratmeter med 140 sittplatser. Här hittar du också cocktailbaren, som serverar svalkande drycker till vyerna över centrala Stockholm. "Capriterrassen" skyddas med hjälp av en vit- och gulrandig markis när solen trycker på, för att tas bort när kvällen tittar fram så att du kan njuta av att sitta under bar himmel.

Inne i restaurangen är atmosfären lika italiensk som utomhus, med tapeter, fotografier och tavlor, mönstrade soffor, rotting och trä, växter och keramik. En grönskande oas att tillbringa tid i, om så för ett glas i baren eller för en långlunch eller middag i restaurangen – som rymmer 130 sittande gäster.

Maten är traditionellt italiensk med influenser från Amalfikusten. Meny innehåller såväl antipasti som napolitanska pizzor och egentillverkad pasta med inspiration från Bologna. Här vill man bjuda på en helhetsupplevelse från den italienska matkulturen. Bland dryckerna finns bland annat klassiska drinkar som Aperol Spritz, italienska viner och hemgjord limonata.

Basta, som även hittas på flera andra ställen runt om i Sverige, slog upp dörrarna i Stockholm sommaren 2022.

Föreslå ändringar

Recensioner av Basta

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 dec. 2022

Vi körde lunch på BASTA. Lokalen är mysig och aldrig fel när det är högt upp. Servicen är bra. Maten är dock en besvikelse. Risotton var överkokt och tyckte inte smakerna var så bra heller. Hoppas jag bara hade lite otur med maten.

27 dec. 2022

Ligger mellan 3-4. Jag gillar det, det är bättre än helt okej, men är det verkligen 4 🤷‍♀️.
Jag tycker att det är så härligt att komma in på ett ställe och det känns som att du hamnar så långt bort ifrån ett hetsigt å... Visa hela »

Listad i: Käka i City
5 juli 2023

Åt en toppen god pizza här. Bra vibe, dock segt att stå i kö och vänta. Väldigt roligt att man åker hiss ner med en i personalen om åhlens har stängt.

15 aug. 2022 · Uppdaterad

Varit här två gånger nu och varit lika nöjd med båda besöken! Jag tycker miljön är väldigt härlig även om jag tycker de borde skippa plastdetaljerna i inredningen, typ citronerna och charkuterierna i plast som hänger vid köket. Det... Visa hela »

7 sep. 2022 · Uppdaterad

Det bjuds på genuin italiensk mat, blomstrande cocktails och AW-häng 🍋🍝🍹 Jag ser sannerligen fram emot att komma tillbaka i höst och testa deras pizza-meny! Tryffelpastan kan jag varmt rekommendera. Den var magisk 😍💭✨

Uppdatering - kom tillbaka för att testa tryffelpizz... Visa hela »

17 juli 2023

Åh BASTA! Älskar att gå hit, älskar att beställa in massa göttiga smågrejer till bordet, älskar lemonaden, viben, och att få sitta på en rooftop mitt i stan som känns så långt ifrån innerstadshetsen fast man bara är o... Visa hela »

30 sep. 2023

Mkt gott och prisvärt, ngt rörigt och stressig stämning i servicen/personalen

22 aug. 2023

En otrolig fin lokal! En av de finaste restaurangerna jag har varit i. Dock det känns att man betalar för stämning mer än maten. Maten smakade helt okej och kunde ha smakat bättre. Portioner var lagom stora. Om man vill känna av fina lokalen rekommenderar jag att gå... Visa hela »

30 apr. 2023

Väldigt härligt inrett och man förflyttas till en annan plats. Gillar också att det faktiskt står italienare i köket och lagar maten. Nice AW-ställe och trevligt med terrassen. Servicen har minst sagt varit varierande. Från helt ok till ganska dålig o... Visa hela »

6 feb. 2023

Riktigt god tryffel pasta och magisk uteservering på sommaren på terassen med utsikt över Stockholm!

11 aug. 2022

Så vackert ställe och god mat bra portioner men sedan fick vi vänta på att gå ut ur restaurangen och jag förstår grejen att vakten inte vill gå till hissen fler gånger men vi fick vänta på 5 andra sällskap och vi fick stå dä... Visa hela »

26 okt. 2023

Servisen suger! När man ropar personalen för att beställa mat så kommer de aldrig och är så otrevliga!
Synd! Fin lokal men aldrig mer hit!

8 juli 2022

Nyöppnat på Åhléns takterrass! Givet en fantastisk utsikt, men dessutom underbar personal. Inredningen var riktigt härlig. Vi beställde in varsin Prosecco Passion som var riktigt god, en Pasta Allora Mare (5/5!) och en Margherita som jag önskar hade smakat ä... Visa hela »

19 nov. 2022

Otrevlig personal.

22 dec. 2022
24 jan. 2023
3 juli 2022
30 nov. 2022
23 aug. 2022