Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Basta!

4,3
6 betyg
Redigera Basta!

Uppe på Åhléns takterrass satsar italienska Basta på en Capri-inspirerad känsla med genuin italiensk mat, cocktails och AW-häng på uteserveringen. Här serverar man närproducerad mat i form av antipasti, egentillverkad pasta och napolitansk pizza i en urban miljö.

På varuhusets ljusa takvåning huserar denna italienska krog med en generös takterrass på 200 kvadratmeter med 140 sittplatser. Här hittar du också cocktailbaren, som serverar svalkande drycker till vyerna över centrala Stockholm. "Capriterrassen" skyddas med hjälp av en vit- och gulrandig markis när solen trycker på, för att tas bort när kvällen tittar fram så att du kan njuta av att sitta under bar himmel.

Inne i restaurangen är atmosfären lika italiensk som utomhus, med tapeter, fotografier och tavlor, mönstrade soffor, rotting och trä, växter och keramik. En grönskande oas att tillbringa tid i, om så för ett glas i baren eller för en långlunch eller middag i restaurangen – som rymmer 130 sittande gäster.

Maten är traditionellt italiensk med influenser från Amalfikusten. Meny innehåller såväl antipasti som napolitanska pizzor och egentillverkad pasta med inspiration från Bologna. Här vill man bjuda på en helhetsupplevelse från den italienska matkulturen. Bland dryckerna finns bland annat klassiska drinkar som Aperol Spritz, italienska viner och hemgjord limonata.

Basta!, som även hittas på flera andra ställen runt om i Sverige, slog upp dörrarna i Stockholm sommaren 2022.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
7 sep 2022

Det bjuds på genuin italiensk mat, blomstrande cocktails och AW-häng 🍋🍝đŸč Jag ser sannerligen fram emot att komma tillbaka i höst och testa deras pizza-meny! Tryffelpastan kan jag varmt rekommendera. Den var magisk 😍💭✹

11 aug 2022

Så vackert ställe och god mat bra portioner men sedan fick vi vänta på att gå ut ur restaurangen och jag förstår grejen att vakten inte vill gå till hissen fler gånger men vi fick vänta på 5 andra sällskap och vi fick stå dä... Visa hela »

8 jul 2022

Nyöppnat på Åhléns takterrass! Givet en fantastisk utsikt, men dessutom underbar personal. Inredningen var riktigt härlig. Vi beställde in varsin Prosecco Passion som var riktigt god, en Pasta Allora Mare (5/5!) och en Margherita som jag önskar hade smakat ä... Visa hela »

15 aug 2022

3 jul 2022

23 aug 2022