Beef steak dinner på AG

Fjolårets beef steak dinner på AG blev en succé och nu görs eventet till en årlig företéelse. AG bommar igen restaurangen inför sommaren den 29 juni, och för att avsluta den här säsongen på allra bästa sätt bjuder de alltså in till beef steak dinner. För 595 kr får du en middag du sent ska glömma på "Sveriges bästa köttkrog 2013".

- Vi fick idén vid ett studiebesök med Brooklyn Brewery, säger Johan Jureskog, delägare i AG Restaurang & Bar. Vi var på en köttrestaurang i New York som alltid avslutar sin säsong med en "sell out" av det kött som finns kvar i kylen.

"Beef steak dinner" har anor tillbaka till 1800-talet då män möttes och åt kött i massor. Vid dessa middagar var all vett och etikett åsidosatt och man åt med händerna och torkade sig på stora servetter.

- Precis så vill vi ha det på AG! berättar Johan Jureskog.

Förra årets beef steak dinner på AG var en riktig folkfest. För att minnas 1800-talets beef steak dinners var det uppdukat långbord och man satt tätt intill andra sällskap. Efter ett flertal små förrätter kom stora fat in med nygrillat kött. Inga bestick fanns att tillgå, precis som legenden om beef steak dinners säger, här fick man istället äta old style med händer och dricka öl från stora kannor för den absolut ultimata upplevelsen.

I år är det samma koncept som gäller. Eric Ottaway från Brooklyn Brewery kommer att finnas på plats och kan berätta mer om legenden beef steak dinners. Under kvällen kommer även musikgruppen Meaters spela amerikansk blues, jazz, gospel och soul.

Mer information: Restaurang AG