Bistro Jarl satsar på sommaren 09

"Glitter och glamour, kristallkronor och årgångchampagne, stojig bar och en av stans mest spanvänliga uteserveringar, det är Bistro Jarl i ett nötskal". Så inleds White Guides beskrivning av Birgerjarlsgatans klassiska fransos anno 2005. Ett ännu aktuellt utlåtande och nytt för i år är en stor satsning på uteserveringen som höjt konkurrensen om dess sittplatser om möjligt ännu mer.

Bistro Jarl är en restaurang och champagnebar i ett och med ett nytt, exklusivt och handgjort möblemang från det anrika franska företaget Drucker till uteserveringen har inrättningen blivit ännu mer français.

Drucker etablerades redan år 1885 och har sedan dess möblerat många attraktiva uteserveringar runt om i världen. I deras kundkrets finner vi bland annat designers som Jean-Paul Gaultier, Pierre Cardin och

Ralph Lauren. Ägaren till Bistro Jarl, Per Nordlind kommenterar satsningen i ett pressmeddelande ”- I år har vi verkligen satsat på att göra Bistro Jarl ännu mer genuint fransk med inspiration direkt från Paris. Jag tror att de nya möblerna kommer att lyfta hela känslan på uteserveringen. Det finns inget franskt möbelföretag som präglat klassiska franska uteserveringar i så stor utsträckning som Drucker gjort.”

För att rama in uteserveringen har ett blomsterarragemang specialbeställts från trädgårdsdesignern Jennie Finkelstein och den går i linje med övrig interiör och ger ett harmoniskt intryck.

Se till att avnjuta ett glas champagne i sommar ur Bistro Jarls mycket breda sortiment i en atmosfär präglad av République Française.

Bistro Jarl är belägen på Birgerjarlsgatan 7 och är öppet måndag-lördag.