Bleck öppnar uteservering inomhus

Nu fyller Söderkrogen Bleck fem år – och blir dubbelt så stor. Restaurangen öppnar nämligen en inglasad uteservering som ska bjuda på mysig stämning året runt.

Den nya utbyggnaden på Bleck blir ett ombonat tillskott med gröna växter, naturmaterial och en stor braskamin. Tanken är att bjuda in till barhäng och spontanbesök även under vinterhalvåret.

– Fram tills nu har krogen varit så liten under vinterhalvåret att många inte vågar chansa på att få plats. Nu fördubblar vi antalet platser så att fler ska känna att det bara är att dyka upp. Vem som helst ska kunna slinka in på ett glas vin och några snacks eller så får det spåra ur till en hel middag, säger Kalle Schröder, krögare på Bleck.

Nichlas Bergstedt, som har erfarenhet från bland annat Ekstedt och Artipelag, har tagit fram internationella smårätter till överkomliga priser, ofta med grönsakerna i fokus. Nytt för i februari är till exempel misogrillad spetskål med smörsås smaksatt med rökt vitlök.

– Det viktigaste för oss är att det ska smaka mycket. Då måste man behandla varje ingrediens med respekt. Vi hittar hela tiden nya kombinationer där de olika råvarorna hjälper till att lyfta varandra. Med rätt tillbehör kan även ganska välbekanta grönsaker ge helt nya smakupplevelser, säger Nichlas Bergstedt.

Det nya uterummet, ritat av arkitekten och möbelformgivaren Johan Lytz, går även att abonnera som ett chambre séparée för upp till 40 gäster.