Bleck

3,8
16 betyg
Redigera Bleck

Bleck öppnade sommaren 2015 intill Lilla Blecktornsparken i Skanstull och blev snabbt ett av stans hippaste hak. Den populära uteserveringen lockar mängder av soldyrkande Söderbor och i restaurangens inglasade uterum kan man hänga året runt, oavsett om man vill äta eller ta en drink.

Lilla Blecktornsparken var inte särskilt känd när Bleck öppnade, men i dag är parken upprustad och välbesökt med aktiviteter för både barn och vuxna. Inhyst i en gammal redskapsbod hittar man Bleck, som först gjorde succé med sin stora uteservering. I dag har de fått tillskott av både utebar och ett inglasat uterum, som även är mysigt att besöka på vintern. Här kan man insupa den intima atmosfären oavsett om man är på dejt eller äter middag med vänner och familj.

Menyn består av små- och mellanrätter med ett stort vegetariskt utbud, inspirerade av Europa och andra delar av världen, men också utvalda klassiska viner såväl som "funky" naturviner. Det finns även en bar för den som är sugen på drinkar och AW-häng.

Grundarna bakom Bleck har varit involverade i musikfestivalerna Gagnef och Bleck Forest, och även på Bleck satsar de på livemusik. I restaurangen arrangeras små intima spelningar samt dj-spelningar varje helg året runt. På somrarna gästas dessutom uteserveringen av dj:s.

Det går även att abonnera Bleck för dagskonferenser, events, företagsluncher och kompishäng. Restaurangen erbjuder allt från mingel för upp till 80 personer, till en sittande femrätterslunch för upp till 50 personer.

Till Bleck är barn, hundar och alla andra välkomna.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 aug 2022

Sett framemot att testa Bleck, men tycker nog inte den uppfyllde mina förväntningar🙃. Bleck är vid en park så omgivning är ju väldigt bra. Första rätten regnbågsforell var jättebra, men sen dalade smakerna med rätten potatis. Créme brul... Visa hela »

3 sep 2019

Supertrevlig ställe med bra läge i utkanten av parken. Det blir som en liten oas, nära stadspulsen men ändå avskilt. Självklart är en fin sommardag eller sommarkväll bästa tidpunkten att besöka Bleck.

Jag har hört gott om deras middag... Visa hela »

24 maj 2019

Söderbor samlas i horder på Blecks trädäck, från tidig eftermiddag tills solen inte längre värmer serveras det enheter efter enheter. En varm, solig dag bör du komma i tid eller vara beredd att vänta länge. De har god mat också!

7 jul 2021

Läget är toppen. Maten god men i dyraste laget. Lite synd att de kört fotboll på storbildsskärm, skönare utan.

1 feb 2020

Ett av söders bästa hang outs på sommaren! Liten meny med supergod och vällagad mat. Men det som gör stället så bra är det stora trädäcket där folk samlas och dricker öl under sommarkvällarna, riktigt härlig vibe. Men kom i god... Visa hela »

5 dec 2019

Jag förstår inte hajpen men annars är det ett gulligt ställe. perfekt en sommardag (dina chanser är små i Sverige). Överprisade smårätter, icke värt men bra för en drink innan eller efter.
Har käkat lunch här, var dyrt för... Visa hela »

18 aug 2015 · Uppdaterad

2015 års sommarhit. Väldigt trevligt ställe när det bjuds på sol och värme men kan tycka att det hela känns lite överskattat. Får återkomma för att testa maten i höst.

Listad i: 🚩 Skanstull
25 jun 2015

Jag vill så gärna tycka om Bleck. Ställen som öppnar på udda ställen förtjänar kredd men då behöver det vara lite mer av allt.

Snacka om skön plats att ligga på, vid minigolfbanan (som snart stängs ner, skandal) med grö... Visa hela »

27 jun 2018

SJukt bra ställe! Älskade stämningen, maten och läget. Hit kommer jag för att kolla på matcher, dricka god öl och äta mellanrätter i toppklass. Buratan var grym!

7 aug 2020

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Rätt lunch, fint uteservering Och miljö.

5 maj 2020

Mysigt ställe. Bra mat, vin och service

30 jan 2020

Supergott! Helt ok priser och nice läge :)

5 okt 2020

Sthlms bästa läge, bra mat, fattigt utbud på dryck, otrevlig personal (den manliga delen)

18 okt 2017

Jag har gått hit sen dag ett och det är fortfarande mitt favoritställe i Stockholm. För att bli en tillfällig favorit kräver jag inte så mycket alltid, men Bleck har mer och det får mig att återvända: bra musik, blandade åldrar, inne och ut... Visa hela »

Listad i: Mina hak!
28 okt 2019

Perfekt ställe för hela familjen! Barnen kan leka i parken medan föräldrar tar ett glas och njuter av den goda maten.

27 sep 2021

Listad i: Rulla vagn