Bob Sinclar på Ambassadeur

Nu har Daniel Boudal slagit till med nästa stjärnbokning till Ambassadeur. Housegiganten Bob Sinclar, eller Christophe LeFriant som han heter men sällan kallas, kommer på exklusivt besök fredagen den 11 december.

Sinclar, som idag faktiskt är mitt inne i 40-årskrisen (eller?), började dj:a i mitten på 80-talet när han var 18 år. Då under namnet Chris the French Kiss. Fokusen låg på funk och hiphop, och hans första hit var Gym & Tonic, som han gjorde tillsammans med Daft Punk-medlemmen Thomas Bangalter. Den blev ganska hårt uppmärksammad, kanske mycket på grund av att den innehöll olicensierade vocals från en annan låt. Senare har han även dj:at under andra namn som The Mighty Bop och Reminiscence Quartet. Africanism All Stars var ett projekt som Sinclar låg bakom som baserades på samarbeten mellan kända djs som exempelvis han själv, Guetta och Garraud och afrikanska artister.

2005 slog han igenom på riktigt och blev känd över hela världen, med sin låg Love Generation. Efter det har han släppt låtar som Rock This Party och Sound Of Freedom.

Andra fredagen i december ser vi honom alltså på Ambassadeur. Biljetter köper man här för 250 kr.

Ambassadeur | 11 december | 22-04 | 250 kr | 20 år