Bongo Kök & Bar sätter guldkant på höstens biobesök

I höst är det äntligen fritt fram att luta sig tillbaka i biofåtöljen och njuta av en riktigt bra film. Och varför inte ta med sig ett glas vin in i biomörkret för att göra filmupplevelsen ännu härligare.
– Vi ser verkligen att det finns ett uppdämt behov av premiärer, mingel, kramar och skålar!, säger Christopher Norgren, Bongo Kök & Bars ägare.

Bongo Kök & Bar är den lite hemliga restaurangen på biograf Zita där du kan köpa med dig något gott att dricka till filmen, eller förgylla kvällen ytterligare med en restaurangupplevelse i anslutning till biobesöket.

– Vi är ett hemligt smultronställe där det ska vara mysigt, lite otydligt och härligt, säger Christopher Norgren.

Nytt för hösten är en mer social meny som, utöver alla efterfrågade klassiker som moules frites och The Bongo Burger, även innehåller goda tapas – perfekt för den som bara vill äta något litet innan filmen. Huvudkocken och restaurangchefen Camilo Rincon kommer från Colombia, och har låtit rätterna på menyn få en sydamerikansk prägel. På dryckesmenyn finns allt från ekologisk cava till såväl goda som prisvärda viner och ölsorter.

– Filmerna känns väldigt rödvinskompatibla, och det är nog minst hälften som tar med sig ett gott glas rött in till filmen. Vi försöker vara väldigt prisvärda och plocka ut bra viner som inte kostar för mycket. Det ska inte vara dyrt att trivas, säger Christopher Norgren.

I höst är även luncherna tillbaka tillsammans med nya öppettider som sträcker sig från klockan 11.30 till sent varje vardag och från klockan 17 lördag till söndag. Ett tips är att boka bord i förväg för att vara säker på att få plats.