Bonniers Konsthall

Utställningen Sprirande vita nätter är höstens stora grej på Bonniers Konsthall. Den kinesiskt inspirerade utsällningen kan du läsa mer om här. Det presenteras ett utsnitt av dagens Kina genom konstnärernas verk. Men på onsdagkvällarna framöver blir det än mer än så. Workshops, föreläsningar, samtal, filmvisningar, design och en publikation - med start den 1 okt. Klicka på 'Läs mer' för att se hela programmet.

1 okt kl. 19
Statsvetaren och Kinakännaren Johan Lagerkvist berättar om utvecklingen i Kina utifrån sin bok Kina i globaliseringens mitt.

I sin bok förklarar Johan Lagerkvist tillvaron utifrån den vanlige kinesens ögon, drar paralleller till världspolitiken och i nästa led – hur vi svenskar påverkas. Johan Lagerkvist har levt långa tider i Kina och boken är baserad på hans upplevelser därifrån, på samtal och diskussioner med politiker, affärsmän och ”vanligt folk”.

Johan Lagerkvist är forskare vid Utrikespolitiska institutet och utkom 2006 med avhandlingen The Internet in China: Unlocking and Containing the Public Sphere. Han talar flytande kinesiska och har arbetat många år i Kina. Han anlitas ofta som sakkunnig i Kinafrågor i media.


15 okt kl. 19
Konstnärssamtal med Xu Tan. Moderator: Journalisten och Kinakännaren Ulrika K Engström.


22 okt kl. 19
Svensk premiär för Yang Fudongs film An Estranged Paradise.


29 okt kl. 19
Samtal mellan utställningens curator Zhang Wei och publikationens redaktör Hu Fang, tillsammans konstnärliga ledare för Vitamin Creative Space i Guangzhou.


12 nov kl. 19
Svensk premiär för Cao Feis film My Father.

Workshop 6-15 oktober
Konstnären Xu Tan diskuterar Kina ur olika perspektiv i workshopen Keywords School. För mer information och anmälan: [email protected]