Såväl interiör som meny har fått sig ett lyft under renoveringen av Boqueria. Foto: Pressbild. Såväl interiör som meny har fått sig ett lyft under renoveringen av Boqueria. Foto: Pressbild.

Boqueria nyöppnar med förnyat koncept

Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Sedan slutet av juni har tapasrestaurangen Boqueria hållit stängt för en omfattande renovering där inte bara lokalen, utan även krogens koncept, fått sig ett ansiktslyft. Den 16 augusti är det dags att slå upp portarna på nytt, och välkomna stockholmarna in på en lika livlig som elegant matupplevelse.

I samband med nyöppningen förstärks köksteamet av Andreas Freij som återvänder efter att ha samlat inspiration från olika äventyr, och som tillsammans med Boquerias köksmästare Magnus Carlqvist nu tar restaurangens gastronomi till nya höjder. Bland annat blir det ett större fokus på à la carte-rätter, samtidigt som man utvecklar Boquerias karaktäristiska tapasrätter. Tanken är att erbjuda spanska maträtter som är svåra att hitta i Sverige, såsom nattbakad spädgris, marisco med fisk och skaldjur och txuleta med galicisk biff. Därtill kommer grillen att få spela en större roll i köket, och i hängmöringskylen radar man upp köttstycken och egengjorda korvar.

Grillade godsaker får större utrymme på Boquerias nya meny. Foto: Pressbild.

Dryckesmässigt satsar man på kreativa drinkar och ett omfattande utbud av vin från alla spanska regioner, som serveras i den nybyggda Gaudí-inspirerade baren.

För att verkligen skapa känslan av ett levande torg i Madrid utökar Boqueria nöjesutbudet under ledning av Victor Eriksson och Johan Mattsson, som får förstärkning av olika dj:s och gästspel från spanska artister.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.