Sedan slutet av juni har tapasrestaurangen Boqueria hållit stängt för en omfattande renovering där inte bara lokalen, utan även krogens koncept, fått sig ett ansiktslyft. Den 16 augusti är det dags att slå upp portarna på nytt, och välkomna stockholmarna in på en lika livlig som elegant matupplevelse.
I samband med nyöppningen förstärks köksteamet av Andreas Freij som återvänder efter att ha samlat inspiration från olika äventyr, och som tillsammans med Boquerias köksmästare Magnus Carlqvist nu tar restaurangens gastronomi till nya höjder. Bland annat blir det ett större fokus på à la carte-rätter, samtidigt som man utvecklar Boquerias karaktäristiska tapasrätter. Tanken är att erbjuda spanska maträtter som är svåra att hitta i Sverige, såsom nattbakad spädgris, marisco med fisk och skaldjur och txuleta med galicisk biff. Därtill kommer grillen att få spela en större roll i köket, och i hängmöringskylen radar man upp köttstycken och egengjorda korvar.
Dryckesmässigt satsar man på kreativa drinkar och ett omfattande utbud av vin från alla spanska regioner, som serveras i den nybyggda Gaudí-inspirerade baren.
För att verkligen skapa känslan av ett levande torg i Madrid utökar Boqueria nöjesutbudet under ledning av Victor Eriksson och Johan Mattsson, som får förstärkning av olika dj:s och gästspel från spanska artister.