Bortglömda råvaror blir till smakliga drinkar i Haymarkets pop-up

I ett nytt barprojekt förvandlar just nu Haymarket bortglömda råvaror till kreativa och hållbara cocktails. Bakom konceptet står Christian Grevius från hotellets prisbelönta bar Americain tillsammans med Andrea Patelli från Little Quarter och Haymarkets Food & Beverage Manager Daniel Hermansson.

Under tre månader från och med den 27 februari kan man hitta de både miljövänliga och eleganta drinkarna i baren på hotellets restaurang, Paul's. Ingredienserna kommer från det dagliga svinnet och består alltså av råvaror som annars skulle ha gått till spillo.

- Vi imponeras enormt av det arbete som redan görs världen över och vi vill bidra till denna positiva utveckling genom att se hur vi kan påverka det hos oss i ett stordriftsperspektiv. Vi gör redan mycket men kan alltid göra mer och i och med vår storlek så ger även små förändringar stora resultat här, säger Daniel Hermansson.

Det gröna barprojektet går i linje med Haymarkets redan aktiva hållbarhetstänk som gav dem utmärkelsen ”Bästa Individuella Hotell Sverige” i Grand Travel Awards tidigare i februari. 

- Denna lansering ger oss chansen att testa oss fram under projektets gång, samtidigt som gästen får utrymme att i lugn och ro uppleva utvecklingen. Vår ambition är att så småningom kunna implementera det mesta i vår resterande drift och vi har då kunskapen om hur vi ska gå tillväga för bästa resultat, säger Christian Grevius.

Med på projektet är även Andrea Patelli, ett välkänt ansikte i branschen med ett förflutet i bland annat Little Quarter i Stockholm samt Saint Martins Lane i London. Andrea är en nyckelperson i projektet och brinner själv för hållbarhet.

- För mig är det en personlig vinst att Haymarket ville att jag skulle vara med och skapa detta projekt. Både för att det ligger mig varmt om hjärtat men också för att jag får jobba med en arbetsgivare som redan tar hållbarhet på allvar men också ser det viktiga i att vilja göra mer, säger hon.

Baren är öppen för drop in-gäster kl 17-22 (mån-tors) och 17-23 (fre-lör).