Americain

3,2
5 betyg
Cocktailbar
Hemsida
Americain
3,2
5 betyg
Hemsida

På 20-talsglammiga Haymarket by Scandic inne i gamla PUB kan man både äta och ta en elegant drink. Här ligger Americain, en cocktailbar i klassiskt snitt med influenser från Karibien och filmen Casablanca. Utöver drinkar och AW-häng erbjuds enklare mat i internationell hotellmiljö, och lagom till varmare månader välkomnar uteserveringen på Hötorget.

Sedan Haymarket flyttade in i PUB har 20-talsglamouren fått nytt liv i byggnaden. Americain, som ligger i anslutning till lobbyn på gatuplan, är inget undantag. Här kan man sjunka ned i en vinröd sammetssoffa och sippa på en flådigt presenterad drink, omgiven av mässing och uppdaterad art deco-flärd. Vid sidan om drinklistan serveras enklare maträtter samt bokningsbar à la carte-lunch på vardagar. Baren lockar många afterworkare som fyller lokalen med sorl på kvällarna, men hit kommer du även för att få en stund för dig själv – eller för att knyta nya kontakter.

Från Americain har man utsikt över Hötorgets kommers och folkvimmel. Passa på att mingla med hotellgäster, möta upp med vänner eller varva ned efter en dag på stan. På varsin sida om hotellentrén hittar du även restaurangen Paul's och caféet Gretas som erbjuder europeiska smaker och hälsosamma inslag i modern tappning.

Föreslå ändringar

Recensioner av Americain

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 aug. 2019

Vi visste att en drink i haymarket skulle det bli, men hade inte valt vart. Det blev americain, och det var ett bra val! Även om klockan var relativt tidigt så var mer eller mindre alla platser tagna... förutom en soffa som vi satte oss i. Skön, snygg i sammet och med ett fint b... Visa hela »

19 feb. 2023

En av de pålitligare barerna i Stockholm är @haymarketbyscandic Americain Bar. När man inte orkar jaga stan runt, och riskera att de små lokala vattenhålen är fulla, finns alltid denna rymliga hotellbar mitt i smeten. Har man tur bjuds det på livemusik. De har... Visa hela »

3 mars 2018

Superhärlig miljö som känns lyxig och glamourös, men ändå avslappnad! Bra service och god mat (endast provat lunchen) om än lite matsnål kanske. De erbjuder endast (ganska dyr) champagne när det kommer till mousserande, vilket jag tycker är ett min... Visa hela »

2 nov. 2018

Snygg lokal. Skön atmosfär. Levande och stimmigt. Mycket goda drinkar.
Anledningen till låga betyget är att personalen är super dryga och otrevliga.
VArenda gång, och då har jag varit på plats x antal gånger

30 sep. 2023

Översätt till svenska »

Although there is a retro vibe to the bar and the design is kitschy, the lackadaisical attitude of the bartenders is shameful. Shouting for attention, I coerced someone to take our order, although he acted put off by my request. I went to use the "facilities" only to realize a special co... Visa hela »