Framtida Boulebar Rålambshov/Pressbild Framtida Boulebar Rålambshov/Pressbild

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshov

Boulebar har i flera år varit en plats för människor att spela boule och äta och dricka gott under sommaren i Rålambshovsparken. Nu förbättrar de sin verksamhet ytterligare genom bygget av en helt ny paviljong.

Populära Boulebar har sedan 2007 huserat i Rålambshovsparken på Kungsholmen, där de erbjuder boule och fransk-inspirerad mat. Nu har de påbörjat byggnationen av en helt ny paviljong, som planeras att stå klar inför sommaren 2020 och detta blir deras största satsning under året. Huset är ritat av prisbelönta arkitektfirman Bornstein Lyckefors.

– Rålis är våra rötter och vi vill bygga något extraordinärt som får stadsdelen att leva upp lite extra. Det är så vi på Boulebar vill verka för förändring. Våra franska parker ska vara en mötesplats över generationer där alla är välkomna. Vi vill få möjlighet att driva verksamheten året runt. Rålis är mörkt på vintern och vi vill vara där och lysa upp parken och vara en mötesplats året runt. Det har varit ambitionen med Rålis sedan länge. Vi hoppas vårt nära samarbete med Stockholm Stad kan möjliggöra det. Vi har kommit fram genom åren att staden vill samma sak, berättar Henrik Kruse, VD för Boulebar.

Boulebar finns idag på tre platser i Stockholm utöver Rålambshovsparken – Liljeholmen, Rådhuset och Tanto.