Boutiquehotell vid Mariatorget får ny restaurang

För ett halvår sedan öppnade Hellstens Glashus i gamla teaterlokaler vid Mariatorget. Nu får hotellet sällskap av restaurang och bar med sju meter i takhöjd och väggar i glas och tegel.
- Det blir något av New York-stil över det hela, säger ägaren Per Hellsten.

Bakom den omtalade glasfasaden på Wollmar Yxkullsgatan döljer sig boutiquehotellet som nu alltså får tillskott av bar och restaurang för allmänheten, med premiär den 16 maj. Fastigheten byggdes 1905 och har tidigare rymt bilverkstad, glasmästeri, tryckeri och senast dans- och teaterlokaler. Trots den nya glasfasaden är den gamla känslan bevarad.

- Det är märkligt magiskt att stå på golvet i baren, som består av en platt berghäll på vilken människor stått i tusentals år. I berget finns det mönster som lockar fantasin långt bort i österled, säger Per Hellsten.

På menyn syns Per Hellstens egna favoriträtter, inspirerade av hans många resor världen över som etnograf och fotograf. Asiatiska specialiteter som mango med sticky rice får även sällskap av svenska rätter som fjällröding, älgfärsbiff och renfilé, eller varför inte en återupplivad makaronipudding med skirat smör.

- Ett restaurangbesök ska vara en upplevelse. Det gäller inte bara maten utan även omgivningen och storyn som ska trigga fantasin, säger han.

I baren utvecklas en vinbar, men här finns även många sorters öl för ölfantasten att välja bland. I linje med husets historia blir det även musikuppträdanden och teater.

Mer information: Glashuset Bar och Restaurang

Visa på karta