Hellstens Glashus Bar och Restaurang

3,3
10 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Hellstens Glashus
3,3
10 betyg

Bakom glasfasaden på Wollmar Yxkullsgatan – i anslutning till boutiquehotellet Hellstens Glashus – hittas denna restaurang och bar som är inhyst i New York-doftande gamla industrilokaler. Här kan man äta och ta en afterwork mellan barlagda tegelväggar och mönstrade mattor.

Hellstens Glashus invigdes 2016 i ett gammalt glasmästeri vid Mariatorget. Utsidan – en smal glasfasad i sex våningar – är svår att missa. På gatuplan huserar restaurangen och baren med sju meter i takhöjd. Här flödar både New York-vibbarna och inspirationen från ägaren tillika etnografen Per Hellstens resor världen över. Tegelväggarna är kvar efter den gamla verkstaden, och i lokalen samsas avskalade industrimöbler, läderfåtöljer, personliga souvenirer och en utsirad bar.

På menyn hittas klassiska svenska och internationella rätter såsom älgfärsbiffar, smörstekt abborre och hängmörad entrecôte, och i baren kan man sippa på en öl, ett glas vin, lite bubbel eller en drink. Inte minst är detta ett ställe för AW-gänget som vill chilla vid bardisken eller i varsin fåtölj. Bortsett från mat och dryck erbjuds även livespelningar med både nya och etablerade artister som uppträder på scenen, även kallad WY13. Lagom till varma sommarkvällar öppnar man upp en del av glasfasaden och släpper in sommarbrisen i lokalen.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Hellstens Glashus Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
10

Recensioner av Hellstens Glashus

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Gjorde mitt första besök här en fredagskväll, tillsammans med vänner, och vi alla uppskattade stället. Lokalen i sig är fantastiskt cool, det känns som att befinna sig i New York, och atmosfären är avslappnad. Det var en lagom ljudnivå, så...

Prisvärd krog med en väl tilltagen Toast Skagen och god köttbullstallrik. Mestadels husman på menyn. Publiken var under fredagskvällen mestadels 50+ vilket gav en lagom ljudnivå för att ha en härlig middag med ett större sällskap. Vi blev placerade...

Både mat och service var toppen. Stort plus oxå för en häftig lokal.

Mysigt ställe. Bra mat. Lagom volym på musiken som gör att man lätt kan samtala med sitt sällskap.

Jättecool lokal nära tunnelbanan. God mat och Skön atmosfär. Väldigt bra priser. Blandat klientel ungdomar och äldre. Älgfärsbiffarna var kanonbra!

Härlig rustik å ombonad miljö..god mat å jätte trevligt bemötande. Dit går jag mer än gärna snart igen.
Annika

Bra ställe, bra mat!

Fin lokal och bra ljudnivå men servicen och maten höll inte måttet. Skagenröran till förrätten var bra men varmrätterna var genomgående tråkiga. Rödingen var rätt rå i mitten, köttbullarna smaklösa och brunsåsen lyfte...

Sämsta restaurangen eran man var fruktansvärd, fick kallt kött dessutom. Personalen hade noll kunskap om något gällande restaurang och den ansvariga mannen var så otrevlig vi kommer aldrig tillbaka.

Texten har översatts automatiskt.

Trevlig interiör men servicen är riktigt dålig. Långsam, glömde vad vi beställde, riktigt oförskämd när de gjorde ett misstag med räkningen och skyllde oss för det. Önskar att jag kunde skicka Ramsey där:-S mat OK, inget speciellt.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
10

Representerar du Hellstens Glashus Bar och Restaurang?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Hellstens Glashus Bar och Restaurang?

Vi har klassificerat Hellstens Glashus som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Hellstens Glashus Bar och Restaurang?

På Hellstens Glashus Bar och Restaurang serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Europeiskt
  • Skandinaviskt

Vad kostar det att äta på Hellstens Glashus Bar och Restaurang?

Hellstens Glashus Bar och Restaurang ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Hellstens Glashus Bar och Restaurang?

Vi skulle beskriva stämningen på Hellstens Glashus Bar och Restaurang som mysig och lite lugnare.

Har Hellstens Glashus Bar och Restaurang uteservering?

Ja, Hellstens Glashus Bar och Restaurang har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Hellstens Glashus Bar och Restaurang?

Hellstens Glashus Bar och Restaurang ligger på Wollmar Yxkullsgatan 13, 118 50, Södermalm. I närheten ligger Mariatorget. Närmsta tunnelbana är Mariatorget (ca 50m).