Branschen möts på GastroNord under årets Stockholmsmässa

Under årets genomförande av GastroNord kommer fem viktiga fokusområden att lyftas med en gemensam nämnare; framtiden. Matsvinn, teknikutveckling, framtidens mat, energifrågor och innovationer står på agendan när Gastronord tar sin plats på Stockholmsmässan den 5-7 april.

I början av april går Gastronord av stapeln, detta under Stockholmsmässan i Älvsjö. Under mässan möts aktörer inom hotell, restaurang och catering för att diskutera viktiga och aktuella frågor inom branschen, samt för att träffa utställare och ta del av intressanta seminarier.

GastroNord representerar delar av en bransch som vi alla vet har varit väldigt hårt drabbad under de senaste två årens pandemi. När den genomförs under våren 2022 är det fyra år sedan mässan senast blev av. Detta betyder ett enormt intresse från utställare, redan idag är 98 procent av monterytorna bokade.

Det är alltså under tre dagar som branschen samlas för att ta del av nyheter, göra affärer, nätverka och inspireras samt lyssna på spännande föredrag.

GastroNords fem fokusområden:
- minska matsvinnet i alla led
- automatiserad digitalisering, robotar och personalbrist
- framtidens mat och dryck
- spara energi och miljö
- ta del av framtidens teknik och innovationer

Höjdpunkter ur programmet:
Jens Dolk, kocken, vinskribenten och en av ägarna till K-märkt talar om matsvinnet och hur restauranger kan bli bättre på att använda all mat. Tisdag 11.30-12.

Karin Wendin, professor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad, berättar om framtidens mat med alternativa klimatsmarta alternativ till protein. Onsdag 10.30-10.50.

Gustav Johansson som driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt gott” står på scenen och delar med sig av sina tips för att laga mer hållbar och grön mat. Onsdag 12.40-13.

Josep Termens, energispecialist från Chalmers Industriteknik, pratar om hur man kan minska sin energianvändning och kostnader i storkök och restaurang. Onsdag 14.40-15.20.

På öppningsdagen koras även årets vinnare i Glass-SM och vinnarna i vintävlingen Vinordic Wine Challenge, där närmare 2000 olika viner tävlar, kommer att offentliggöras. Under GastroNord kommer även Gastronomi Commis Award, som är en viktig tävling som riktar sig till unga kvinnliga kockar, att gå av stapeln.

GastroNord går av stapeln den 5-7 april på Stockholmsmässan.