Brasserie Balzac välkomnar årets Beaujolais Nouveau

För första gången hakar Brasserie Balzac på fransmännens tradition och firar årets skörd av Beaujolais Nouveau. Torsdagen den 16 november slår restaurangen upp portarna för en helkväll dedikerad åt det unga vinet.

Efterfrågan på den första leveransen av Beaujolais Nouveau är stor, och när vinet väl når butikshyllorna firas det rejält runtom i världen. Ett firande som inträffar den tredje torsdagen i november varje år.

- Sedan öppningen av Balzac har vi velat uppmärksamma Beaujolaispremiären och nu har vi äntligen gjort slag i saken. Vår ambition är att införa detta som en återkommande tradition och med start i höst bjuder vi in våra gäster att fira med oss, säger Bogdan Monciu på Brasserie Balzac.

Under kvällen serveras även ostar, ostron, kallskuret och andra franska delikatesser i överflöd. Ett influget franskt band spelar folkmusik och en hemlig akt kommer att höja stämningen ytterligare. Från och med den 2 november går det att köpa biljett till festen via Balzacs hemsida. Bokningen inkluderar entré till vinfesten, en baguette och en karaff av det nyskördade vinet som får fyllas på under kvällen.

- Syftet med festen är att låta det nyskördade vinet flöda och därför vill vi erbjuda våra gäster ett enkelt sätt att boka en plats på vår hemsida till ett schysst pris. Vi önskar såklart att Balzac skulle vara större en sådan här kväll, säger Behrang Nabizadeh på Brasserie Balzac.

Pris: Förköp 395 kr
Biljetter: Köps via Balzacs hemsida fr o m den 2 nov