Brasserie Balzac

4,0
93 betyg
$$$
Fransk restaurang
Hemsida
Instagram
Brasserie Balzac
4,0
93 betyg
Hemsida
Instagram

Vasastans kanske mest tillgängliga krog, franskinspirerade Brasserie Balzac, är närmast en institution. Här serveras genuin fransk mat från småskaliga leverantörer i opretentiös och folklig miljö. Tanken är att det ska vara lika enkelt att slinka in för en bit mat som att hänga i baren hela kvällen.

Den mäktiga interiören för tankarna till storkrogar i New York och Paris och brasserikänslan förstärks av attribut som mosaikgolv, röda lädersoffor, elegant takstuckatur och stora speglar. Den långa cocktailbaren agerar huvudnummer med en extensiv vinlista och grymma drinkar.

Trots stora lokaler skapas en intim och gemytlig känsla som gör det naturligt att droppa in, oavsett tid på dagen. Tack vare de många sittplatserna, varav en stor del reserveras för spontana gäster, finns det alltid plats att komma in för en kopp kaffe, en enkel omelett, ett glas bubbel eller en helkväll med vännerna – du bestämmer. Till helgen höjs pulsen ytterligare med musik och en kontinentalt stimmig atmosfär.

Namnet kommer från den kända författaren och matkonnässören Honoré de Balzac som enligt ryktet kunde få i sig 100 ostron till lunch. Självklart finns dessa delikatesser välrepresenterade på menyn, som flirtar friskt med brasseriklassiker och rätter som speglar det mångkulturella franska köket. Sommartid serveras delikatessen från ostronvagnen som ofta står parkerad på uteserveringen.

Restaurangen kan stoltsera med generösa öppettider i sann brasserianda, med endast fyra stängda dagar per år: julafton, nyårsdagen och midsommarhelgen.

Föreslå ändringar

Recensioner av Brasserie Balzac

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 mars 2019

Vill man tas sig till Frankrike för en kväll skulle jag rekommendera Brasserie Balzac. Med den stimmiga stämningen med den franska bistrons interiör är det så nära teleportering vi kan komma. Jag åt ostron och fisk till middagen och mätmässigt fin... Visa hela »

2 maj 2022

Har varit här två gånger nu och rejält besviken på maten båda gångerna. Första gången var en råbiff som var ihop tryckt till en avlång boll och växte i munnen. Häromdagen åt jag musslor där varannan var oätbar,... Visa hela »

3 aug. 2023

Jag tycker att det är svårt att hitta bra luncher på helgen i Stockholm om man bara vill ha en vanlig lunch och inte brunch, men Balzac är perfekt för det! Unna dig en vinlunch här i den livliga och stimmiga miljön. Det är relativt enkelt att få bord,... Visa hela »

27 aug. 2018

Trevligt ställe som är vackert med god mat och okej service. Jag övervägde faktiskt att ge en 3a för att vår servis inte alls hade koll. Han var snurrig, glömde småsaker och av någon anledning frammade inte vår mat när vi beställde, ut... Visa hela »

1 nov. 2023

Alltid trevligt att luncha på Balzac! Denna gång rotselleri med lökbuljong och svamp.
Höjdpunkten enligt mig är servicen, så trevlig och hjälpsam personal. Elegant miljö också. Maten är vällagad och god, enda kritiken är väl a... Visa hela »

9 sep. 2023

Har varit åtskilliga gånger på Balzac, tycker verkligen att det är ett sånt ställe som återkommer och man lätt hamnar på. Maten är ok men inte så mycket mer. Det är stimmigt och mingligt och väldigt högljutt. Trevligt men i... Visa hela »

25 aug. 2022

Jag älskar miljön på Brasserie Balzac och oftast får man bra service. Tyvärr kan detta variera lite.
Senast jag var här åt jag en fantastisk sallad med betor och getost samt deras otroligt goda Croque-Balzac-toast med tryffel.

6 maj 2018

Bara besökt Balzac som bar men lokalen är fantastisk och personalen supertrevlig.

28 feb. 2016 · Uppdaterad

Edit 2021: En modern klassiker. Har varit här ganska många ggr nu och tycker verkligen de har lyckats. Sedan min initiala recension 2016 har de även höjt nivån på maten ett snäpp. Sniglarna är bäst i stan tillsammans med Daphnes och entrecoten toppklas... Visa hela »

Listad i: Helglunch
27 maj 2023

7 personer som fick stora bordet i Chambre Separe. Fin personlig service av vinkunnnig man som läste av gruppen på ett mycket bra sätt. Alla var nöjda med sina val av förrätter och varmrätter. Enda minus var desserten som var ok men inte mer. Ingen av gästern... Visa hela »

19 jan. 2020

Jag älskar att gå ut och äta en helgbrunch lika mycket som middag. Balzac är ett bra brunchval om man är flera i sällskapet och vill ha en meny med både klassiska äggrätter och à la carte. Lokalen är supertrevlig och idag fick vi en här... Visa hela »

24 apr. 2023

Helt okej mat, men ingen WOW-upplevelse. Vi var där på lunchen och det var mycket folk och härlig atmosfär. Bra service och inga problem att göra maten vegansk trots att det inte fanns något på menyn.

8 juni 2019

Inredningen är verkligen en 5a! En av Stockholms mysigaste restauranger. De mörkbruna väggarna och de Gul toniga lamporna ger verkligen en värmande känsla och man vill sitta här. På höger sida när man kommer in så finns baren. Fylld upp över... Visa hela »

24 okt. 2018 · Uppdaterad

Frankofilen i mig njuter.
Prisvärt. Storlokal. Högre ljudnivå.
Maten är ok, franska klassiker utan att det överraskar.
Tackar ej nej till att komma hit men gör inga större ansatser till att ta mig hit heller

Listad i: Brunch/Helglunch
29 jan. 2019

Baren är fantastisk, och barpersonalen väldigt härliga. Maten är också bra (klassiska franska rätter) även om man gärna hade sett liiite högre höjd. Bra ostron!

Listad i: Ostron
2 okt. 2021

Detta är lite av en nyrecension av Balzac. P g a pandemirestriktionerna har jag bara lunchat här tidigare, men nu gled vi in några stycken för middag.

Knökat, inte så konstigt, och hög stämning och volym (vilket jag återkommer till senare). Visa hela »

14 dec. 2017

Härligt ställe med vällagad mat till rimliga priser.

19 dec. 2017

Gillar konceptet och Paris-känslan, tänker på Balthazar i New York och är nog främst därför jag går dit! Bra brasserie, trevlig uteservering och god mat - men går inte dit för maten, utan kanske mer för bubblet och stämningen!

14 maj 2020

Balzac som miljö är väldigt trevlig men maten imponerade inte alls på mig. Därav har jag inte haft någon sug på att återkomma matmässigt men kan absolut titta förbi för ett glas och trevlig häng! Var dock något år sedan jag... Visa hela »

19 feb. 2019

Det här är faktiskt en av mina favoriter om man vill ha en trevlig restaurangupplevelse och man inte vill boka bord 4 veckor i förväg.
Balzac har alltid levererat när jag har varit där. En kväll när dom inte var på topp så räddade dom med... Visa hela »

Sida 1 av 5

Så tycker pressen

Aftonbladet

· 4 av 5 · 2016-06-03

“Galet gott för dig som saknar Paris.”

SvD Krogguiden

· 3 av 6 · 2016-05-19

“Om man har varit på den populära Balthazar i New York eller på La Cupole i Paris så känner man igen sig.”

Nöjesguiden

· 5 av 6 · 2016-02-22

“Utsökt i sin enkelhet, vilket är bland det svåraste som finns att prestera.”