Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasserie Balzac

4,0
65 recensioner
Redigera Brasserie Balzac
Brasserie Balzac

Bakom franskinspirerade Brasserie Balzac står ett gäng med erfarenhet från bland annat Boqueria, Kommendören, Bistroteket och Mäster Anders. Här serveras genuin, säsongsanpassad mat från småskaliga franska leverantörer - i opretentiös och folklig miljö. Tanken är att det ska vara lika enkelt att slinka in för en bit mat som att hänga i baren hela kvällen.

Interiören för tankarna till storkrogar i New York och Paris. Den ambitiösa bistrokänslan kompletteras med mosaikgolv, röda lädersoffor, eleganta takstukaturer och speglar. Den långa cocktailbaren agerar huvudnummer och stoltserar med en extensiv vinlista och grymma drinkar.

Namnet i sig kommer från den kända författaren och matkonnässören Honoré de Balzac som enligt rykte kunde få i sig 100 ostron till lunch. Självklart finns dessa delikatesser välrepresenterade på menyn, som flirtar friskt med brasserie-klassiker och rätter som speglar det mångkulturella franska köket.

Stället stoltserar med 140 sittplatser varav 20 är reserverade för spontangäster. Trots stora lokaler skapas här en intim och gemytlig känsla.

Användarbilder på Brasserie Balzac Visa alla

  • Lägg till bild
  • Sniglar – Bild från Brasserie Balzac av Adam L.
  • Entrecote – Bild från Brasserie Balzac av Adam L.
  • Min sallad – Bild från Brasserie Balzac av Annelie V.
  • Steak minute – Bild från Brasserie Balzac av Annelie V.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 mar 2019

Vill man tas sig till Frankrike för en kväll skulle jag rekommendera Brasserie Balzac. Med den stimmiga stämningen med den franska bistrons interiör är det så nära teleportering vi kan komma. Jag åt ostron och fisk till middagen och mätmässigt fin... Visa hela »

27 aug 2018

Trevligt ställe som är vackert med god mat och okej service. Jag övervägde faktiskt att ge en 3a för att vår servis inte alls hade koll. Han var snurrig, glömde småsaker och av någon anledning frammade inte vår mat när vi beställde, ut... Visa hela »

19 jan 2020

Jag älskar att gå ut och äta en helgbrunch lika mycket som middag. Balzac är ett bra brunchval om man är flera i sällskapet och vill ha en meny med både klassiska äggrätter och à la carte. Lokalen är supertrevlig och idag fick vi en här... Visa hela »

8 jun 2019

Inredningen är verkligen en 5a! En av Stockholms mysigaste restauranger. De mörkbruna väggarna och de Gul toniga lamporna ger verkligen en värmande känsla och man vill sitta här. På höger sida när man kommer in så finns baren. Fylld upp över... Visa hela »

23 sep 2020

Söndagsmiddag en sensommardag i augusti, det smakade bra, bra miljö, lite snurrig service.

1 okt 2020

Sent omsider tog jag mig idag till Balzac. Lokalen var trevlig och det märks att man lagt tid på detaljerna.

Blev en ganska lång lunch - 13:00-18:00 - med god mat och trevliga viner. Jag åt en Choucroute Garnie med potatispuré, där jag gärna tagit min... Visa hela »

6 maj 2018

Bara besökt Balzac som bar men lokalen är fantastisk och personalen supertrevlig.

2 jun 2020

Jag är inte så imponerad av Balzac som många andra verkar vara. Besökt baren ett par gånger och ätit här en gång. Åt en entrecote med klassiska tillbehör som var okej, men inte överdrivet god. Restaurangen var rätt tom, trots att det v... Visa hela »

24 okt 2018 · Uppdaterad

Frankofilen i mig njuter.
Prisvärt. Storlokal. Högre ljudnivå.
Maten är ok, franska klassiker utan att det överraskar.
Tackar ej nej till att komma hit men gör inga större ansatser till att ta mig hit heller

Listad i: Brunch/Helglunch
29 jan 2019

Baren är fantastisk, och barpersonalen väldigt härliga. Maten är också bra (klassiska franska rätter) även om man gärna hade sett liiite högre höjd. Bra ostron!

Listad i: Ostron
14 maj 2020

Balzac som miljö är väldigt trevlig men maten imponerade inte alls på mig. Därav har jag inte haft någon sug på att återkomma matmässigt men kan absolut titta förbi för ett glas och trevlig häng! Var dock något år sedan jag... Visa hela »

18 nov 2019

Har många gånger åkt förbi Brasserie Balzac och haft haft den länge på min att vilja gå hit lista.

Hamnade här på middag efter ett teaterbesök. Här fanns det inte rum för att hålla någon konversation vad de andra... Visa hela »

19 feb 2019

Det här är faktiskt en av mina favoriter om man vill ha en trevlig restaurangupplevelse och man inte vill boka bord 4 veckor i förväg.
Balzac har alltid levererat när jag har varit där. En kväll när dom inte var på topp så räddade dom med... Visa hela »

28 jan 2020

Suveräna ostron!

Älskar atmosfären på detta ställe. Som att stiga in i en riktigt nice fransk bistro alternativt slungas direkt till New Yorks Soho.

Underbar meny med alla klassiker man älskar. Ostronen är underbara och vi får alltid bra... Visa hela »

14 dec 2017

Härligt ställe med vällagad mat till rimliga priser.

28 feb 2016 · Uppdaterad

Edit 2021: En modern klassiker. Har varit här ganska många ggr nu och tycker verkligen de har lyckats. Sedan min initiala recension 2016 har de även höjt nivån på maten ett snäpp. Sniglarna är bäst i stan tillsammans med Daphnes och entrecoten toppklas... Visa hela »

Listad i: Helglunch
30 jan 2020

stammis ställe med super härlig vibe. Perfekt för långa middagar men även optimalt aw ställe för att beställa in smårätter!!

3 maj 2019 · Uppdaterad

Brunchen här var inte lika najs som middagen, jag beställde in en Eggs Royale, där äggen var snarare hårkokta mer än poscherade.
Kunde få det på glutenfritt bröd - det var positivt, men brödet hade nog precis ägget glömts på s... Visa hela »

26 jun 2019

Oj så trevligt och gott! Jättefin lokal och jättegod mat. Menyn är något jag och mitt sällskap kommer jobba oss igenom. Vi åt vit sparris med hollandaisesås och krasse till förrätt och till varmrätt stekt ankbröst med parmesan och kronä... Visa hela »

31 okt 2016

Väldigt trevlig bistro, passar perfekt för middag eller after work. Stort plus för moule marinièren.

Sida 1 av 4

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2016-06-03

“Galet gott för dig som saknar Paris.”

3 av 6 · SvD Krogguiden · 2016-05-19

“Om man har varit på den populära Balthazar i New York eller på La Cupole i Paris så känner man igen sig.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2016-02-22

“Utsökt i sin enkelhet, vilket är bland det svåraste som finns att prestera.”