Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasserie Balzac

3,8 • 29 recensioner
Brasserie Balzac

Bakom franskinspirerade Brasserie Balzac står ett gäng med erfarenhet från bland annat Boqueria, Kommendören, Bistroteket och Mäster Anders. Här serveras genuin, säsongsanpassad mat från småskaliga franska leverantörer - i opretentiös och folklig miljö. Tanken är att det ska vara lika enkelt att slinka in för en bit mat som att hänga i baren hela kvällen.

Interiören för tankarna till storkrogar i New York och Paris. Den ambitiösa bistrokänslan kompletteras med mosaikgolv, röda lädersoffor, eleganta takstukaturer och speglar. Den långa cocktailbaren agerar huvudnummer och stoltserar med en extensiv vinlista och grymma drinkar.

Namnet i sig kommer från den kända författaren och matkonnässören Honoré de Balzac som enligt rykte kunde få i sig 100 ostron till lunch. Självklart finns dessa delikatesser välrepresenterade på menyn, som flirtar friskt med brasserie-klassiker och rätter som speglar det mångkulturella franska köket.

Stället stoltserar med 140 sittplatser varav 20 är reserverade för spontangäster. Trots stora lokaler skapas här en intim och gemytlig känsla.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
27 aug 2018

Trevligt ställe som är vackert med god mat och okej service. Jag övervägde faktiskt att ge en 3a för att vår servis inte alls hade koll. Han var snurrig, glömde småsaker och av någon anledning frammade inte vår mat när vi beställde, ut... Visa hela »

6 maj 2018

Bara besökt Balzac som bar men lokalen är fantastisk och personalen supertrevlig.

24 okt 2018

Frankofilen i mig njuter.

Prisvärt. Storlokal. Högre ljudnivå.

Maten är ok, franska klassiker utan att det överraskar.

Tackar ej nej till att komma hit men gör inga större ansatser till att ta mig hit heller

Listad i: Brunch/Helgluch
29 jan 2019

Baren är fantastisk, och barpersonalen väldigt härliga. Maten är också bra (klassiska franska rätter) även om man gärna hade sett liiite högre höjd. Bra ostron!

Listad i: Ostron
14 dec 2017

Härligt ställe med vällagad mat till rimliga priser.

21 jan 2019

Så fort man stiger innanför dörren känns det som att man kommit till Frankrike! Stämningen, inredningen och maten bidrar till en middag i fransk anda! Personligen älskar jag den bullriga ljudnivån och glasen som konstant klirrar. Stället är riktigt trev... Visa hela »

19 dec 2017

Gillar konceptet och Paris-känslan, tänker på Balthazar i New York och är nog främst därför jag går dit! Bra brasserie, trevlig uteservering och god mat - men går inte dit för maten, utan kanske mer för bubblet och stämningen!

28 feb 2016

Balzac är ett stort härligt brasserie med hög ljudnivå och vackra lokaler. Fläckfri service och hyfsade priser. Så långt toppklass. Matmässigt testade jag lite allt möjligt på menyn och matmässigt är det bra men kanske inte riktigt i li... Visa hela »

31 okt 2016

Väldigt trevlig bistro, passar perfekt för middag eller after work. Stort plus för moule marinièren.

15 nov 2016

Efter mitt tredje besök känns det som att jag kan leverera ett rättvist betyg. Stor, snygg lokal med bra puls och stimmig miljö. Perfekt för middag med kompisgänget och kanske mindre perfekt för familjemiddagen där farmor och farfar är med, ljudnivå... Visa hela »

9 okt 2018

Bra service och god enkel mat!

15 feb 2016

Jag vill verkligen älska detta ställe. Lokalen är en direkt copypaste från Balthazar NYC - what's not to love där liksom. Även om maten var god så hade jag mycket högre förväntningar, jag kan dock ha lite överseende eftersom de öppna... Visa hela »

2 nov 2018

Hovmästaren oflexibel övrig personal fantastisk:) Vill du ta med barnen tänk om ej anpassat för barn.

31 okt 2018

Jättegod råbiff, vacker lokal och grym service!

9 okt 2018

Bra mat! Och väldigt härlig miljö. Lite som i new york/Paris.

28 nov 2017

Din resa till Paris i stockholm

15 feb 2016

Efter drygt 1 veckas öppning har fortfarande Brasserie Balzac en del att hämta upp.

Det här är verkligen ett franskt brasserie, får mig att tänka på en favorit från Paris som funnits i 100 år och är kult i Paris. Härlig stämni... Visa hela »

14 jun 2018

För er som är allergiska: Detta är inte en resturang som kan hantera det professionellt. Fick en väldigt ofräsch omelett till middag, trots information om allergier i god tid inför bokningen.

22 aug 2017

Otrolig lokal som tyvärr inte leva upp i service och mat. Fick först fel beställning sedan okokta potatisar. Inget större problem om det hade rättats till. Istället säger restaurangchefen "hörru, jag har smakat potatisen och det var inget fel" (ö... Visa hela »

21 jun 2017

Bästa råbiffen i stan!

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2016-06-03

“Galet gott för dig som saknar Paris.”

3 av 6 · SvD Krogguiden · 2016-05-19

“Om man har varit på den populära Balthazar i New York eller på La Cupole i Paris så känner man igen sig.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2016-02-22

“Utsökt i sin enkelhet, vilket är bland det svåraste som finns att prestera.”