Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasserie Balzac

4,0
65 recensioner
Brasserie Balzac

Bakom franskinspirerade Brasserie Balzac står ett gäng med erfarenhet från bland annat Boqueria, Kommendören, Bistroteket och Mäster Anders. Här serveras genuin, säsongsanpassad mat från småskaliga franska leverantörer - i opretentiös och folklig miljö. Tanken är att det ska vara lika enkelt att slinka in för en bit mat som att hänga i baren hela kvällen.

Interiören för tankarna till storkrogar i New York och Paris. Den ambitiösa bistrokänslan kompletteras med mosaikgolv, röda lädersoffor, eleganta takstukaturer och speglar. Den långa cocktailbaren agerar huvudnummer och stoltserar med en extensiv vinlista och grymma drinkar.

Namnet i sig kommer från den kända författaren och matkonnässören Honoré de Balzac som enligt rykte kunde få i sig 100 ostron till lunch. Självklart finns dessa delikatesser välrepresenterade på menyn, som flirtar friskt med brasserie-klassiker och rätter som speglar det mångkulturella franska köket.

Stället stoltserar med 140 sittplatser varav 20 är reserverade för spontangäster. Trots stora lokaler skapas här en intim och gemytlig känsla.

Användarbilder på Brasserie Balzac Visa alla

  • Lägg till bild
  • Min sallad – Bild från Brasserie Balzac av Annelie V.
  • Steak minute – Bild från Brasserie Balzac av Annelie V.
  • Bild från Brasserie Balzac av Michaela J.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 mar 2019

Vill man tas sig till Frankrike för en kväll skulle jag rekommendera Brasserie Balzac. Med den stimmiga stämningen med den franska bistrons interiör är det så nära teleportering vi kan komma. Jag åt ostron och fisk till middagen och mätmässigt fin... Visa hela »

19 jan 2020

Jag älskar att gå ut och äta en helgbrunch lika mycket som middag. Balzac är ett bra brunchval om man är flera i sällskapet och vill ha en meny med både klassiska äggrätter och à la carte. Lokalen är supertrevlig och idag fick vi en här... Visa hela »

27 aug 2018

Trevligt ställe som är vackert med god mat och okej service. Jag övervägde faktiskt att ge en 3a för att vår servis inte alls hade koll. Han var snurrig, glömde småsaker och av någon anledning frammade inte vår mat när vi beställde, ut... Visa hela »

8 jun 2019

Inredningen är verkligen en 5a! En av Stockholms mysigaste restauranger. De mörkbruna väggarna och de Gul toniga lamporna ger verkligen en värmande känsla och man vill sitta här. På höger sida när man kommer in så finns baren. Fylld upp över... Visa hela »

23 sep 2020

Söndagsmiddag en sensommardag i augusti, det smakade bra, bra miljö, lite snurrig service.

1 okt 2020

Sent omsider tog jag mig idag till Balzac. Lokalen var trevlig och det märks att man lagt tid på detaljerna.

Blev en ganska lång lunch - 13:00-18:00 - med god mat och trevliga viner. Jag åt en Choucroute Garnie med potatispuré, där jag gärna tagit min... Visa hela »

6 maj 2018

Bara besökt Balzac som bar men lokalen är fantastisk och personalen supertrevlig.

2 jun 2020

Jag är inte så imponerad av Balzac som många andra verkar vara. Besökt baren ett par gånger och ätit här en gång. Åt en entrecote med klassiska tillbehör som var okej, men inte överdrivet god. Restaurangen var rätt tom, trots att det v... Visa hela »

24 okt 2018 · Uppdaterad

Frankofilen i mig njuter.
Prisvärt. Storlokal. Högre ljudnivå.
Maten är ok, franska klassiker utan att det överraskar.
Tackar ej nej till att komma hit men gör inga större ansatser till att ta mig hit heller

Listad i: Brunch/Helglunch
18 nov 2019

Har många gånger åkt förbi Brasserie Balzac och haft haft den länge på min att vilja gå hit lista.

Hamnade här på middag efter ett teaterbesök. Här fanns det inte rum för att hålla någon konversation vad de andra... Visa hela »

29 jan 2019

Baren är fantastisk, och barpersonalen väldigt härliga. Maten är också bra (klassiska franska rätter) även om man gärna hade sett liiite högre höjd. Bra ostron!

Listad i: Ostron
14 maj 2020

Balzac som miljö är väldigt trevlig men maten imponerade inte alls på mig. Därav har jag inte haft någon sug på att återkomma matmässigt men kan absolut titta förbi för ett glas och trevlig häng! Var dock något år sedan jag... Visa hela »

28 jan 2020

Suveräna ostron!

Älskar atmosfären på detta ställe. Som att stiga in i en riktigt nice fransk bistro alternativt slungas direkt till New Yorks Soho.

Underbar meny med alla klassiker man älskar. Ostronen är underbara och vi får alltid bra... Visa hela »

19 feb 2019

Det här är faktiskt en av mina favoriter om man vill ha en trevlig restaurangupplevelse och man inte vill boka bord 4 veckor i förväg.
Balzac har alltid levererat när jag har varit där. En kväll när dom inte var på topp så räddade dom med... Visa hela »

30 jan 2020

stammis ställe med super härlig vibe. Perfekt för långa middagar men även optimalt aw ställe för att beställa in smårätter!!

14 dec 2017

Härligt ställe med vällagad mat till rimliga priser.

3 maj 2019 · Uppdaterad

Brunchen här var inte lika najs som middagen, jag beställde in en Eggs Royale, där äggen var snarare hårkokta mer än poscherade.
Kunde få det på glutenfritt bröd - det var positivt, men brödet hade nog precis ägget glömts på s... Visa hela »

28 feb 2016

Balzac är ett stort härligt brasserie med hög ljudnivå och vackra lokaler. Fläckfri service och hyfsade priser. Så långt toppklass. Matmässigt testade jag lite allt möjligt på menyn och matmässigt är det bra men kanske inte riktigt i li... Visa hela »

26 jun 2019

Oj så trevligt och gott! Jättefin lokal och jättegod mat. Menyn är något jag och mitt sällskap kommer jobba oss igenom. Vi åt vit sparris med hollandaisesås och krasse till förrätt och till varmrätt stekt ankbröst med parmesan och kronä... Visa hela »

19 feb 2020

Bra stämning och bra personal! Okej för Aw och drinkar. Rekommenderar inte deras råbiff dock bra pasta. Rekommenderar inte för par, mer för större sällskap enligt mig. Ingen wow- faktor.
Ostron 3/5
tryffeltoast 4,2/5 (enkel)
Pasta 3.7 /5
Råb... Visa hela »

Sida 1 av 4

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2016-06-03

“Galet gott för dig som saknar Paris.”

3 av 6 · SvD Krogguiden · 2016-05-19

“Om man har varit på den populära Balthazar i New York eller på La Cupole i Paris så känner man igen sig.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2016-02-22

“Utsökt i sin enkelhet, vilket är bland det svåraste som finns att prestera.”