Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasserie Balzac

4,1
87 betyg
Redigera Brasserie Balzac

Bakom franskinspirerade Brasserie Balzac står ett gäng med erfarenhet från bland annat Boqueria, Kommendören, Bistroteket och Mäster Anders. Här serveras genuin, säsongsanpassad mat från småskaliga franska leverantörer – i opretentiös och folklig miljö. Tanken är att det ska vara lika enkelt att slinka in för en bit mat som att hänga i baren hela kvällen.

Interiören för tankarna till storkrogar i New York och Paris. Den ambitiösa bistrokänslan kompletteras med mosaikgolv, röda lädersoffor, eleganta takstuckaturer och speglar. Den långa cocktailbaren agerar huvudnummer och stoltserar med en extensiv vinlista och grymma drinkar.

Namnet i sig kommer från den kända författaren och matkonnässören Honoré de Balzac som enligt rykte kunde få i sig 100 ostron till lunch. Självklart finns dessa delikatesser välrepresenterade på menyn, som flirtar friskt med brasserie-klassiker och rätter som speglar det mångkulturella franska köket.

Stället stoltserar med 140 sittplatser varav 20 är reserverade för spontangäster. Trots stora lokaler skapas här en intim och gemytlig känsla.

Användarbilder på Brasserie Balzac Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Brasserie Balzac av Malin C.
  • Bild från Brasserie Balzac av These S.
  • Brunchen  – Bild från Brasserie Balzac av Grande M.
  • Lokalen – Bild från Brasserie Balzac av Carl S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 mar 2019

Vill man tas sig till Frankrike för en kväll skulle jag rekommendera Brasserie Balzac. Med den stimmiga stämningen med den franska bistrons interiör är det så nära teleportering vi kan komma. Jag åt ostron och fisk till middagen och mätmässigt fin... Visa hela »

2 maj 2022

Har varit här två gånger nu och rejält besviken på maten båda gångerna. Första gången var en råbiff som var ihop tryckt till en avlång boll och växte i munnen. Häromdagen åt jag musslor där varannan var oätbar,... Visa hela »

25 aug 2022

Jag älskar miljön på Brasserie Balzac och oftast får man bra service. Tyvärr kan detta variera lite.
Senast jag var här åt jag en fantastisk sallad med betor och getost samt deras otroligt goda Croque-Balzac-toast med tryffel.

27 aug 2018

Trevligt ställe som är vackert med god mat och okej service. Jag övervägde faktiskt att ge en 3a för att vår servis inte alls hade koll. Han var snurrig, glömde småsaker och av någon anledning frammade inte vår mat när vi beställde, ut... Visa hela »

19 jan 2020

Jag älskar att gå ut och äta en helgbrunch lika mycket som middag. Balzac är ett bra brunchval om man är flera i sällskapet och vill ha en meny med både klassiska äggrätter och à la carte. Lokalen är supertrevlig och idag fick vi en här... Visa hela »

6 maj 2018

Bara besökt Balzac som bar men lokalen är fantastisk och personalen supertrevlig.

8 jun 2019

Inredningen är verkligen en 5a! En av Stockholms mysigaste restauranger. De mörkbruna väggarna och de Gul toniga lamporna ger verkligen en värmande känsla och man vill sitta här. På höger sida när man kommer in så finns baren. Fylld upp över... Visa hela »

28 feb 2016 · Uppdaterad

Edit 2021: En modern klassiker. Har varit här ganska många ggr nu och tycker verkligen de har lyckats. Sedan min initiala recension 2016 har de även höjt nivån på maten ett snäpp. Sniglarna är bäst i stan tillsammans med Daphnes och entrecoten toppklas... Visa hela »

Listad i: Helglunch
24 okt 2018 · Uppdaterad

Frankofilen i mig njuter.
Prisvärt. Storlokal. Högre ljudnivå.
Maten är ok, franska klassiker utan att det överraskar.
Tackar ej nej till att komma hit men gör inga större ansatser till att ta mig hit heller

Listad i: Brunch/Helglunch
2 okt 2021

Detta är lite av en nyrecension av Balzac. P g a pandemirestriktionerna har jag bara lunchat här tidigare, men nu gled vi in några stycken för middag.

Knökat, inte så konstigt, och hög stämning och volym (vilket jag återkommer till senare). Visa hela »

29 jan 2019

Baren är fantastisk, och barpersonalen väldigt härliga. Maten är också bra (klassiska franska rätter) även om man gärna hade sett liiite högre höjd. Bra ostron!

Listad i: Ostron
12 okt 2022

Känner du för ostron craving? Jo då är detta ställe himlen!

15 aug 2021

Ätit middag här ett flertal gånger och har alltid varit nöjd. Sist jag var här tog vi lite förrätter att dela på då vi inte var så hungriga. Älskar deras charkbricka. Perfekt mängd av alla charkuterier. Beställde även deras om... Visa hela »

14 maj 2020

Balzac som miljö är väldigt trevlig men maten imponerade inte alls på mig. Därav har jag inte haft någon sug på att återkomma matmässigt men kan absolut titta förbi för ett glas och trevlig häng! Var dock något år sedan jag... Visa hela »

19 dec 2017

Gillar konceptet och Paris-känslan, tänker på Balthazar i New York och är nog främst därför jag går dit! Bra brasserie, trevlig uteservering och god mat - men går inte dit för maten, utan kanske mer för bubblet och stämningen!

14 dec 2017

Härligt ställe med vällagad mat till rimliga priser.

19 feb 2019

Det här är faktiskt en av mina favoriter om man vill ha en trevlig restaurangupplevelse och man inte vill boka bord 4 veckor i förväg.
Balzac har alltid levererat när jag har varit där. En kväll när dom inte var på topp så räddade dom med... Visa hela »

23 sep 2020

Söndagsmiddag en sensommardag i augusti, det smakade bra, bra miljö, lite snurrig service.

30 jan 2020

stammis ställe med super härlig vibe. Perfekt för långa middagar men även optimalt aw ställe för att beställa in smårätter!!

28 jan 2020

Suveräna ostron!

Älskar atmosfären på detta ställe. Som att stiga in i en riktigt nice fransk bistro alternativt slungas direkt till New Yorks Soho.

Underbar meny med alla klassiker man älskar. Ostronen är underbara och vi får alltid bra... Visa hela »

Sida 1 av 5

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2016-06-03

“Galet gott för dig som saknar Paris.”

3 av 6 · SvD Krogguiden · 2016-05-19

“Om man har varit på den populära Balthazar i New York eller på La Cupole i Paris så känner man igen sig.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2016-02-22

“Utsökt i sin enkelhet, vilket är bland det svåraste som finns att prestera.”