Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasserie Balzac

4,1 • 55 recensioner
Brasserie Balzac

Bakom franskinspirerade Brasserie Balzac står ett gäng med erfarenhet från bland annat Boqueria, Kommendören, Bistroteket och Mäster Anders. Här serveras genuin, säsongsanpassad mat från småskaliga franska leverantörer - i opretentiös och folklig miljö. Tanken är att det ska vara lika enkelt att slinka in för en bit mat som att hänga i baren hela kvällen.

Interiören för tankarna till storkrogar i New York och Paris. Den ambitiösa bistrokänslan kompletteras med mosaikgolv, röda lädersoffor, eleganta takstukaturer och speglar. Den långa cocktailbaren agerar huvudnummer och stoltserar med en extensiv vinlista och grymma drinkar.

Namnet i sig kommer från den kända författaren och matkonnässören Honoré de Balzac som enligt rykte kunde få i sig 100 ostron till lunch. Självklart finns dessa delikatesser välrepresenterade på menyn, som flirtar friskt med brasserie-klassiker och rätter som speglar det mångkulturella franska köket.

Stället stoltserar med 140 sittplatser varav 20 är reserverade för spontangäster. Trots stora lokaler skapas här en intim och gemytlig känsla.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 mar 2019

Vill man tas sig till Frankrike för en kväll skulle jag rekommendera Brasserie Balzac. Med den stimmiga stämningen med den franska bistrons interiör är det så nära teleportering vi kan komma. Jag åt ostron och fisk till middagen och mätmässigt fin... Visa hela »

8 jun 2019

Inredningen är verkligen en 5a! En av Stockholms mysigaste restauranger. De mörkbruna väggarna och de Gul toniga lamporna ger verkligen en värmande känsla och man vill sitta här. På höger sida när man kommer in så finns baren. Fylld upp över... Visa hela »

27 aug 2018

Trevligt ställe som är vackert med god mat och okej service. Jag övervägde faktiskt att ge en 3a för att vår servis inte alls hade koll. Han var snurrig, glömde småsaker och av någon anledning frammade inte vår mat när vi beställde, ut... Visa hela »

6 apr 2019

Avser en lördagsbrunch. Salladen jag åt var annorlunda och riktigt god. Grönkål, massa avocado, mandlar och harrisa majonnäs.

Gillar den stora lokalen! Servicen helt ok och priserna är verkligen rimliga. Sällskapet åt Benedict och var supernö... Visa hela »

6 maj 2018

Bara besökt Balzac som bar men lokalen är fantastisk och personalen supertrevlig.

24 okt 2018 · Uppdaterad

Frankofilen i mig njuter.

Prisvärt. Storlokal. Högre ljudnivå.

Maten är ok, franska klassiker utan att det överraskar.

Tackar ej nej till att komma hit men gör inga större ansatser till att ta mig hit heller

Listad i: Brunch/Helglunch
29 jan 2019

Baren är fantastisk, och barpersonalen väldigt härliga. Maten är också bra (klassiska franska rätter) även om man gärna hade sett liiite högre höjd. Bra ostron!

Listad i: Ostron
3 maj 2019 · Uppdaterad

Brunchen här var inte lika najs som middagen, jag beställde in en Eggs Royale, där äggen var snarare hårkokta mer än poscherade.

Kunde få det på glutenfritt bröd - det var positivt, men brödet hade nog precis ägget glömts på... Visa hela »

26 jun 2019

Oj så trevligt och gott! Jättefin lokal och jättegod mat. Menyn är något jag och mitt sällskap kommer jobba oss igenom. Vi åt vit sparris med hollandaisesås och krasse till förrätt och till varmrätt stekt ankbröst med parmesan och kronä... Visa hela »

14 dec 2017

Härligt ställe med vällagad mat till rimliga priser.

19 feb 2019

Det här är faktiskt en av mina favoriter om man vill ha en trevlig restaurangupplevelse och man inte vill boka bord 4 veckor i förväg.

Balzac har alltid levererat när jag har varit där. En kväll när dom inte var på topp så räddade do... Visa hela »

21 jan 2019

Så fort man stiger innanför dörren känns det som att man kommit till Frankrike! Stämningen, inredningen och maten bidrar till en middag i fransk anda! Personligen älskar jag den bullriga ljudnivån och glasen som konstant klirrar. Stället är riktigt trev... Visa hela »

28 feb 2016

Balzac är ett stort härligt brasserie med hög ljudnivå och vackra lokaler. Fläckfri service och hyfsade priser. Så långt toppklass. Matmässigt testade jag lite allt möjligt på menyn och matmässigt är det bra men kanske inte riktigt i li... Visa hela »

19 dec 2017

Gillar konceptet och Paris-känslan, tänker på Balthazar i New York och är nog främst därför jag går dit! Bra brasserie, trevlig uteservering och god mat - men går inte dit för maten, utan kanske mer för bubblet och stämningen!

31 okt 2016

Väldigt trevlig bistro, passar perfekt för middag eller after work. Stort plus för moule marinièren.

15 nov 2016

Efter mitt tredje besök känns det som att jag kan leverera ett rättvist betyg. Stor, snygg lokal med bra puls och stimmig miljö. Perfekt för middag med kompisgänget och kanske mindre perfekt för familjemiddagen där farmor och farfar är med, ljudnivå... Visa hela »

11 sep 2019

Grym moules och vältaget vinutbud! Servicen är outstanding. Vad mer behöver man? 5⭐

19 aug 2019

Jag jobbar ofta i Stockholm, inte långt ifrån Balzac Det bästa med mitt jobb är just luncherna på Stockholms bästa restaurang. Personlig service som får en att känna sig som en stammis redan efter första besöket. Det i kombination med den goda ma... Visa hela »

17 aug 2019

Personalen på Balzac får en att känna sig som en stammis, klanderfri servering. Maten tar en tillbaka till Paris mysiga brasserier. Väl värt ett besök!!

17 aug 2019

Perfekt ställe att gå till om man är ute efter en god middag på en restaurang med härlig stämning, där man även kan stanna kvar och ta en drink eller två i baren!

Sida 1 av 3

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2016-06-03

“Galet gott för dig som saknar Paris.”

3 av 6 · SvD Krogguiden · 2016-05-19

“Om man har varit på den populära Balthazar i New York eller på La Cupole i Paris så känner man igen sig.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2016-02-22

“Utsökt i sin enkelhet, vilket är bland det svåraste som finns att prestera.”