Bröd & Salt fortsätter expandera – tar över Globen

Avicii Arena, eller “Globen”, har sedan 2023 varit stängd för en omfattande renovering. Den ikoniska byggnaden, som fram tills nyligen var världens största sfäriska byggnad, har historiskt använts för musik- och sportevenemang men idag avslöjas att det framöver kommer blir andra bullar: bullar.

Det är bageri- och cafékedjan Bröd & Salt som den 1 april gått ut med nyheten att man fortsätter expandera i rasande takt och nu vill skapa världens största sfäriska café, med plats för upp till 14 000 sittande, kaffedrickande gäster.

– Vi är alltid på jakt efter nya lokaler för att möta den omättliga efterfrågan och när vi fick upp ögonen för Globen kunde vi helt enkelt inte släppa den, säger Dindum Masill på Bröd & Salt.

Konceptbild Bröd & Salt Arena

Med en takhöjd på 65 meter och en total volym på 605 000 kubikmeter går det knappast någon nöd när det kommer till yta, något som Bröd & Salt tar fasta på enligt Dindum Masill:

– Den här lokalen ger oss möjlighet att utforska flera koncept som vi helt enkelt inte haft yta till tidigare. Väldigt många idéer ligger fortfarande på ritbordet men att Annexet blir semlor året om är klubbat. Vi försöker möta alla typer av kunder och kommer även ha mer exklusiva ytor som Americano Espresso Lounge där man förutom att dricka kaffe även kan se ut över andra människor som dricker kaffe. Det tror vi att Stockholmarna har saknat.

Öppningen av Bröd & Salt Arena kommer troligtvis aldrig ske eftersom detta är ett aprilskämt.