Moderna smörrebröd och öl från eget bryggeri. Bakom nyöppnade Vört i Gamla stan står bryggmästaren Hans Nyström och stjärnkocken Melker Andersson.
I vintras öppnade Hans Nyström och Melker Andersson upp dörrarna till Vört på Lilla Nygatan i Gamla stan, ett gastrobryggeri där mat och öl går hand i hand. Tanken är att välkomna gästerna in i ett stilfullt och hemtrevligt vardagsrum med nytänkande "smörrebröd 2.0" på menyn.
– Vår idé med VÖRTs smörrebröd är att inte tänka på regler, historien eller traditionen. Vi släpper loss och inspireras av det mesta, har kul och lagar det vi och gästerna gillar, säger Melker Andersson i ett pressmeddelande.
Foto: Mattias Bardå
Bortsett från smörrebröd erbjuder man även öl som bryggs i Vörts eget bryggeri med fina råvaror.
– Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström.