Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Vört Gastro­bryggeri

0,0
0 betyg
Redigera Vört Gastro­bryggeri

På Vört i Gamla stan serveras moderna smörrebröd signerade stjärnkocken Melker Andersson – känd för att bland annat startat upp Fredsgatan 12 en gång i tiden – tillsammans med öl från deras eget bryggeri. De kallar sig själva för ett gastrobryggeri, en gastronomisk upplevelse på både tallriken och i glasen. Allt är såklart tillagat och bryggt på plats.

Att lägga goda saker på ett bröd är i grunden (för många självklart) hyfsat okomplicerat och definitivt tidlöst – kan man tycka. Men att göra det hemma, eller få det tillagat och serverar på restaurang av en stjärnkrögare är kanske inte alltid samma sak. För en kock är det traditionella smörrebrödet ibland för enkelt och sällan överraskande, men på Vört vill man ta smörrebrödet till nya höjder – långt ifrån tråkigt och okreativt. Här tillagas smörrebröd 2.0, utanför boxen – med oändliga ingredienser.

Detta gastrobryggeri hittar du bland gränderna i Gamla stan, närmare bestämt på Lilla Nygatan. Tanken är att välkomna sina gäster in till ett stilfullt och hemtrevligt vardagsrum bortom regler och förlegade traditioner. Här lagas mat med glädje.

Tillsammans med Melker är det bryggmästaren Hans Nyström som håller i ställningarna här. Förutom smörrebrödet brygger man alltså sin alldeles egen öl, självklart på fina råvaror. Enligt Melker och Hans är den bästa ölen den som man vill återkomma till, gång på gång. Klassisk, stilren, tidlös och bryggd med högteknisk hantverkskvalitet utan fusk, slarv eller genvägar.

Förutom smörrebröd kan du även besöka Vört för lunch. Menyn byts ut veckovis, med allt från coq au vin till pyttipanna.

Det går även att boka "Brewer's table" med plats för tolv personer mitt i bryggeriet. Här kan ölintresserade sällskap äta middag eller gå på en visning eller ölprovning.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
Bli den första att recensera Vört Gastro­bryggeri!

Användarbilder på Vört Gastro­bryggeri Visa alla

  • Lägg till bild

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2022-02-25

“Ibland är det enkla väl så gott. Vört på Munkbron serverar läckert smörrebröd till hyggligt pris ackompanjerat av stilsäkert hantverksöl. Än så länge saknas en viktig ingrediens, publiken, men det borde kunna bli ändring på det.”