Buddhas födelsedag firas på Tako i maj

Snart är det Buddhas födelsedag och detta ska firas på ett storslaget sätt på Tako mellan den 21-25 maj. Förvänta dig en vegetarisk högtidsmeny och spontandans i restaurangens bar.

Det finns många olika sätt att fira Buddhas födelsedag på; man kan dekorera sitt hus, skriva lyckönskningar som man sätter fyr på eller smycka Buddhastatyn med guld. På Tako har man valt att fira genom att erbjuda gästerna en vegetarisk meny, speciellt utformad för högtiden.

Buddhas födelse, eller prins Siddharta Gautama som han hette från början, firas runtom i världen men främst i de asiatiska länderna där buddhismen är som störst. En betydande tradition under firandet är att avstå kött, för att rena kroppen. På Tako kommer du därför kunna äta en helt vegetarisk meny med inspiration hämtad från länder som Korea, Thailand och Japan.

– Det känns väldigt roligt att få vara med att göra en sån här temavecka där den vegetariska maten står i fokus. Det känns verkligen rätt i tiden, även om vi generellt har en stor del vegetariska och veganska rätter på menyn så har det varit kul att få utöka och grotta ner sig extra mycket i den vegetariska matkulturen från Asien, säger Martin Gradin, köksmästare på Tako.

Under temaveckan kommer restaurangen att dekoreras med blommor, blad och ljus. Under fredagen och lördagen blir det extra festligt med väletablerade dj:s, goda drycker och en härlig stämning.