Bun Meat Bun öppnar ny hamburgerfilial

I början av sommaren fick den populära hamburgerrestaurangen Bun Meat Bun nytillskott i Mariehäll i Bromma. Filialen är den tredje i ordningen efter succéerna i Farsta och Söderhallarna. Vi ställde några frågor till Stefan Falk som är en av ägarna.

Hej Stefan! Ni är några av föregångarna bland de moderna hamburgerrestaurangerna i Stockholm. Hur kom det sig att ni valde att satsa på just hamburgare?
- Vi hade haft hamburgare som ett stort intresse sedan en lång tid tillbaka. När vi sedan startade Bun Meat Bun fanns det inga som gjorde hamburgare med den inramning och på det sätt som vi gillade. Det hade precis börjat dyka upp ett fåtal bra burgarställen, men ingen serverade burgarna på det sätt som vi, med snabbmatsinramningen och smashtekniken.

Vad skiljer BMB från andra hamburgerställen i Stockholm?
- För oss är en hamburgare en ganska opretentiös rätt. Det ska vara lätt att få sig en god burgare till ett vettigt pris, oavsett om man vill sitta ned och äta eller ta med sig. Tittar man på våra burgare så använder vi alltid färsk högrev av hög kvalitet som vi trycker ut tunt på stekbordet, ”smashar”, för att få en fin stekyta. Vårt motto är ”Smashing Quality” i allt vi gör.

Ni öppnade ert första ställe i Farsta, vilket följdes av Södermalm och nu Mariehäll. Hur kommer det sig att ni framförallt satsar på förorterna?
- Det är generellt sett ett ganska tråkigt matutbud i förorterna, samtidigt som det är där som de flesta bor. Vi tycker det är kul att kunna bidra till att göra förorterna lite roligare vad gäller maten.

Vad är målet idag, fyra år efter att ni startade?
- Målet är detsamma som för fyra år sedan; att visa folk hur en bra hamburgare kan vara. Att kunna ge fler gäster en bra matupplevelse.