Olivia Medborgarhuset Olivia Medborgarhuset

Cacio e pepe på Olivia Medborgarhuset

Du kanske har hört talas om den populära pastarätten cacio e pepe? Rätten härstammar från antikens Rom och sägs vara en av de äldsta i det italienska köket. Denna klassiker går fortfarande att hitta över hela Rom och en storfavorit hos många.

För att laga cacio e pepe behövs en hel del ost – därför använder vi oss av hela Parmigiano Reggiano-hjul direkt från Parma när vi lagar den. Själva rätten är ganska okomplicerad; en krämig pasta med parmesan och nymald peppar. Enkel, men fantastiskt god när man använder sig av riktigt bra råvaror!

Den 5–9 september bjuder vi in till en extra speciell pastaupplevelse på Olivia Medborgarhuset; då står nämligen våra kockar ute i restaurangerna och lagar cacio e pepe direkt från parmesanhjulen från kl 16. Benvenuti e buon appetito!

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.