Olivia Medborgarhuset

4,0
6 betyg
Redigera Olivia Medborgarhuset

Denna norska restaurangkedja hade premiär i Oslo år 2006. Sedan dess har man expanderat både nationellt men även till Sverige, i Göteborg och Stockholm. Här, i Medborgarhuset, vill man erbjuda genuin italiensk mat i modern miljö med de bästa smakupplevelserna från Italien. Bland annat serveras stenugnsbakad pizza och klassiska pastarätter.

Mitt på Södermalm, vid Medborgarplatsen, hittas denna italienare. En avslappnad, mysig och intim restaurang som bjuder in till såväl middag som lunch i önskat sällskap och sammankomst. Restaurang Olivia vurmar om äkta italienska råvaror, som tillsammans skapar en meny innehållandes pizza, pasta och andra italienska delikatesser – allt lagat från grunden.

Just denna restaurang, som är den andra svenska filialen, huserar i ett gammalt bibilotek som i dag fått klä sig i interiör med inspiration från staden Parma i norra Italien, belägen i Emilia-Romagna regionen – känd för råvaror som parmigiano reggiano och prosciutto di parma, något som man såklart hittar i flera av rätterna på menyn.

Bland olivträd, en värmande eldstad, levande ljus och hemtrevlig inredning kan man avnjuta en lunch med kollegor, festlig midddag med vänner eller ett glas i baren. Bland dryckerna hittar man italiensk öl och vin, eller så väljer du en säsongsbaserad drink. Uteserveringen går att njuta av året runt, här serveras både mat och dryck under värmelampor om så önskas.

Att besöka restaurang Olivia ska vara som att besöka Italien, med genuina smaker i en familjär miljö.

Användarbilder på Olivia Medborgarhuset Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Olivia Medborgarhuset av Mimmi S.
  • Pestolinguine – Bild från Olivia Medborgarhuset av Fredrik J.
  • 4 formaggi pizza – Bild från Olivia Medborgarhuset av Katarina D.
  • Pasta di manzo – Bild från Olivia Medborgarhuset av Katarina D.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
2 jan 2021 · Uppdaterad

Helt okej om man är ute efter en typisk italiensk restaurang som inte är så italiensk. Man märker snabbt att det är en kedja på de stora, generiska väggtapeterna föreställande glada, inklippta modeller (i långklänning?) på vinfält. Visa hela »

10 feb 2021

God vardagslunch och trevlig personal, bra bemötande. Lokalen var väldigt fin och trevlig, en liten brasa fanns.
Jag tog en dagens lunch, Penne al pollo ubriaco. Pasta, kyckling, bacon, tomat, basilika, grädde, persilja och andra goa grejer. Jag valde att ta glutenfri pasta och... Visa hela »

29 okt 2020

Norsk restaurangkedja som serverar italiensk mat. Låter som en version a Vapiano men det är det långt ifrån
Inredningen är kitschig . Kan tänka mig att det var mysigt för 20 år sedan men nu ser det billigt ut och att man köpt upp hela country chic... Visa hela »

3 nov 2020

Superläcker inredning, covidanpassad med plexiglasavgränsare. Väldigt trevlig och omtänksam personal. Maten i högsta Italienska klassen, klart värd sitt pris!

19 nov 2020

Älskar personalen, maten och vinet! Riktig mysig stämning med öppen eld och olivträd! Rekommenderas varmt

2 nov 2022