Det är hantverket som står i centrum när Grand Hôtel Stockholm presenterar Cadierbarens cocktailmeny för 2025. Med inspiration hämtad från hela landet är årets cocktailmeny, The Craftsmanship Menu, en hyllning till den svenska hantverkskulturen.
Snidarens trädoftande verkstad, glasblåsarens varma ateljé eller det ångande destilleriet. Cadierbarens nya cocktailmeny för 2025 ska ta med gästen till de många lokala hantverkare, som inspirerat barteamet när det gäller allt från råvaror till en smakfull presentation.
– I år vill vi bjuda in alla de fantastiska, lokala hantverkare vi har äran att arbeta med i Cadierbaren dagligen. Inte bara våra leverantörer av de mest självklara råvarorna vi använder när vi skapar våra cocktails – som destillatet från Folkungagatan i Stockholm – utan även hantverkare som träkonstnären, stenhuggaren och glasblåsaren, vilka alla på olika sätt är viktiga för vårt arbete. Det är en unik möjlighet att lyfta fram de som kanske inte alltid står i rampljuset för gästernas upplevelse hos oss, men som är helt avgörande för vad vi skapar, säger Anton Windmar, Bar Manager i Cadierbaren på Grand Hôtel Stockholm.
Årets cocktailmeny, som kommer till liv med illustrationer av Jan Vana, består av totalt 15 hantverksmässiga cocktails, varav tre är alkoholfria. Här återfinns “The Distiller” med rom, champagne, brioche och saffransvermouth samt “The Bartender”, där gästen själv bjuds in att axla rollen som barmästare. Med tre mindre serveringar får gästen chansen att experimentera fram sin egen perfekt avvägda cocktail.
The Craftsmanship Menu lanseras den 27 november och är framtagen av Cadierbarens barteam, med barchef Anton Windmar i spetsen.