Café Relief satsar på unguilty pleasure för alla

Konceptet Unguilty pleasure på Café Relief har på kort tid blivit ett uppskattat tillskott på Stockholms cafékarta. Caféet vill kunna möta alla sina gäster och har anpassat sitt sortiment för att göra det så tillgängligt som möjligt för så många som möjligt.

Precis intill den grönskande Vasaparken ligger caféet som fyller den lucka som länge funnits i Stockholm. Till Café Relief kan alla komma och fika, oberoende av specialkost eller allergier. Här är ingen krånglig. Cafédisken dignar av laktosfria, veganska, sockerfria och glutenfria godsaker, allting färgkodat på menyn för att man lätt ska kunna hitta något som passar.

Ägaren Frida Ohlsson har sedan unga år lärt sig om allergier genom sin familj. När hon själv lade om kosten märkte hon hur smalt utbudet av lite hälsosammare fika var och hur få ställen som har koll på allergener och specialkost. En idé började ta form hos Frida, som har en bakgrund som bland annat kock, bagare och konditor.

Snart satt hon uppe halva nätterna och skissade – hur skulle allt det praktiska gå till, vad vill gästerna ha? Bara några månader senare hade hon nycklarna i handen och i januari 2022 kunde Relief slå upp dörrarna.

Varmt mottagande
Mottagandet har inte låtit vänta på sig. Många är fascinerade över caféets förmåga att trolla med ingredienser och göra goda bakverk utan att tumma på smaken och kvaliteten.

– En av den finaste responsen vi fått var från en pappa som skrev till oss och tackade så mycket för att vi gjorde hans allergiska sons dag och skickade med en bild på honom när han fikade. Han hade tidigare bara kunnat fika ute på ett enda ställe, berättar Frida.

Nu hoppas Frida på en framtid med många gäster, och att de får möjlighet att växa. Samtidigt vill de inte expandera för fort, eftersom de fortsättningsvis vill kunna garantera sina gäster en trygghet i att de vet vad de serverar. För på Relief ska man kunna känna just det – lättnad.