Eventets datum har passerat.
Canard à la presse på menyn när Teatergrillen hyllar Tore Wretman
Publicerad 13 jan. 2013
Onsdagen den 16 januari är det åter dags för Teatergrillens årliga hyllning till sin stamfader, Tore Wretman. Årets Wretmandagar genomförs i år med inriktining på Wretmans fåglar.
- Vi vill lyfta fram viktiga och fantastiska råvaror ur det franska köket som vi inte ser på menyn varje dag. Vi kommer att laga dem med utgångspunkt i det klassiska köket i Tores anda men med gott om svängrum för moderna tolkningar, säger Thomas Mortensen, kökschef på Teatergrillen.
En av höjdpukterna på årets meny är blodanka, anrättad i den ikoniska ankpressen. Wretman har skrivit om användningen av ankpressen som en av de roligaste, men också svåraste, uppgifterna han minns från sina år i köket.
På menyn hittar vi, förutom den pressade blodankan, fantastiska råvaror som Bressekyckling, fasan, vaktel, kapun och fler fjäderfän därtill.
Tore Wretmans fåglar serveras på Teatergrillen 16-19 januari 2013. För bordsbokning, vänligen ring: 08-54503565. Mer information: Teatergrillen
Om Tore Wretman och Teatergrillen
Tore Wretman övertog i mitten på 40-talet driften av Riche och förvandlade snabbt delar av lokalen till Teatergrillen. Svensk husmanskost blandades med dåtidens nymodigheter. Flera svenska matklassiker skapades och lanserades under Tore Wretmans regi. Det satsades även på restaurangupplevelsen som en helhet, där inte bara mat utan även servering, inredning och konst var viktigt - ett helhetstänk som fortfarande präglar Teatergrillen.
På menyn under Wretmandagarna
Blodanka sauce foie gras - anrättas i ankpressen, brysselkål, Hasselbackspotatis.
Tryffelfylld vaktel med kalvbräss, bondbönor & toppmurklor
Confiterat anklår med Puy-linser, portvinssås & rökt sidfläsk
Kapun från silvervagnen med juliennegrönsaker & Karl-Johansås
Rosastekt ripbröst i consommé med trattkantareller & torkade lingon
Fasanwallenbergare med brynt smör, små ärtor & potatispuré
Ankleverterrine med sauternesgelé & rostad brioche (förrätt)
Halstrad anklever med flamberade fikon, rostade fänkålsfrön & pommes gaufrette
Tupplever Anglaise
Bressekyckling "Pot au feu" lavendel, kronärtskocka, citron
Ankfyllda kåldolmar med steksky & lingon