Canard à la presse på menyn när Teatergrillen hyllar Tore Wretman

Onsdagen den 16 januari är det åter dags för Teatergrillens årliga hyllning till sin stamfader, Tore Wretman. Årets Wretmandagar genomförs i år med inriktining på Wretmans fåglar.

- Vi vill lyfta fram viktiga och fantastiska råvaror ur det franska köket som vi inte ser på menyn varje dag. Vi kommer att laga dem med utgångspunkt i det klassiska köket i Tores anda men med gott om svängrum för moderna tolkningar, säger Thomas Mortensen, kökschef på Teatergrillen.

En av höjdpukterna på årets meny är blodanka, anrättad i den ikoniska ankpressen. Wretman har skrivit om användningen av ankpressen som en av de roligaste, men också svåraste, uppgifterna han minns från sina år i köket.

På menyn hittar vi, förutom den pressade blodankan, fantastiska råvaror som Bressekyckling, fasan, vaktel, kapun och fler fjäderfän därtill.

Tore Wretmans fåglar serveras på Teatergrillen 16-19 januari 2013. För bordsbokning, vänligen ring: 08-54503565. Mer information: Teatergrillen

Om Tore Wretman och Teatergrillen
Tore Wretman övertog i mitten på 40-talet driften av Riche och förvandlade snabbt delar av lokalen till Teatergrillen. Svensk husmanskost blandades med dåtidens nymodigheter. Flera svenska matklassiker skapades och lanserades under Tore Wretmans regi. Det satsades även på restaurangupplevelsen som en helhet, där inte bara mat utan även servering, inredning och konst var viktigt - ett helhetstänk som fortfarande präglar Teatergrillen.


På menyn under Wretmandagarna

Blodanka sauce foie gras - anrättas i ankpressen, brysselkål, Hasselbackspotatis.

Tryffelfylld vaktel med kalvbräss, bondbönor & toppmurklor

Confiterat anklår med Puy-linser, portvinssås & rökt sidfläsk

Kapun från silvervagnen med juliennegrönsaker & Karl-Johansås

Rosastekt ripbröst i consommé med trattkantareller & torkade lingon

Fasanwallenbergare med brynt smör, små ärtor & potatispuré

Ankleverterrine med sauternesgelé & rostad brioche (förrätt)

Halstrad anklever med flamberade fikon, rostade fänkålsfrön & pommes gaufrette

Tupplever Anglaise

Bressekyckling "Pot au feu" lavendel, kronärtskocka, citron

Ankfyllda kåldolmar med steksky & lingon