Carotte öppnar ny restaurang i Konserthuset

I anknytning till anrika Konserthuset i centrala Stockholm öppnar Carotte en ny restaurang, med visionen om att bli en naturlig mötesplats för alla i området – inte minst för Konserthusets besökare.

En dröm som går i uppfyllelse. Så beskriver Malin Graffman, vd på Carotte Catering, övertagandet av lokalen på Sveavägen/Kungsgatan som tidigare inhystes av Wayne’s Coffee. Carotte tog redan i augusti förra året över ansvaret för samtliga barer och event inne i själva Konserthuset, vilket innefattar allt från bemanning till servering av mat och dryck till Konserthusets besökare.

– Att öppna vår egen restaurang i samma hus, med dess otroligt centrala läge, ser vi som en spännande möjlighet att dels utveckla vårt goda samarbete med Konserthuset, dels att få visa Carottes ansikte utåt och att vi är mer än bara catering. Genom denna satsning hoppas vi att fler kommer att få upp ögonen för våra produkter och genomgående kvalité och smak, säger Malin Graffman.

– Vi vill erbjuda Stockholmarna en tillgänglig och avslappnad mötesplats där det finns något för alla. Det ska vara enkelt att hämta frukost eller dagens lunch, ta ett affärsmöte eller fika, liksom att mötas på en aw över en charkbricka eller i samband med en konsert. Du ska både kunna komma i kostym, jeans eller vara uppklädd för en konsert och fortfarande känna dig hemma, säger Constanze Grossmann, operativt ansvarig för Carottes nya restaurang i Konserthuset.

Att öppna nytt i coronatider ställer nya krav på utformningen av till exempel lokalen. Carottes nya restaurang är öppet inrett, vilket gör att det enkelt går att flytta om möbler för att anpassa efter varje situation och rådande restriktioner. Det går även att abonnera hela lokalen med möjlighet till cirka 50 sittande gäster och fler för mingel.

Restaurangen öppnar 23 september och har öppet varje dag.