Clarion satsar på mat för hälsa och planet

Clarion satsar på mat för hälsa och planet

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Nu lanserar Clarion Hotel och krögaren Marcus Samuelsson en hälsosam och hållbar gruppmeny – baserad på forskning.

Gruppmenyn, som går under namnet "Green Table", är grundad på den omtalade EAT Lancet-rapporten och dess rekommendationer om en plantbaserad kost – med en fördubblad andel nötter, frukt, grönsaker och baljväxter samt en halverad andel rött kött och socker. Bland annat innehåller den kålrotstaco, misorostad spetskål, friterade kikärtor och andra gröna inslag.

– Det känns fantastiskt att utifrån EAT-Lancets forskning få skapa en meny som inte bara är en fröjd för smaklökarna utan som också är bra för både hälsan och planeten, säger Marcus Samuelsson, Creative Director på Kitchen & Table.

Green Table serveras inledningsvis på Kitchen & Table på Clarion Hotel Sign. Tanken är att menyn ska bytas ut varje säsong. I samband med att höstmenyn lanseras efter sommaren kommer den även att ha premiär på Clarions samtliga Kitchen & Table.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.