Danyel Couet öppnar dörrarna till Allegrine

På Kammakargatan intill det lilla ”Kammakartorget” i Vasastan hittar du Danyel Couets nya restaurang Allegrine, med tillhörande bar. På de över 20 restauranger som Danyel varit med och öppnat de senaste 25 åren har han testat det mesta när det kommer till matlagning, och för första gången går han sin egen väg och kör solo.

Efter att ha provat på otaliga matstilar har matminnen från barndomen vuxit sig starkare, vilket härstammar från det franska köket, och i grunden inspirerat och format honom som kock. Restaurang Allegrine är döpt efter Danyels farmor och menyn är framtagen med inspiration från Danyels rötter i Paris och hans matminnen från farmors kök. Maten som serveras ska vara enkel och okomplicerad och utgöra en personlig tolkning av det franska köket.

I anslutning till det öppna köket står Köksbordet reserverat för dig och ditt sällskap som önskar en middag utöver ett vanligt restaurangbesök - här serveras en fast meny till alla i sällskapet. I köket basar köksmästare Sebastian H Thuresson, tillika partner, med många års erfarenhet i branschen.

- Allegrine ska vara en plats dit man ska komma för att umgås och äta gott. Enkel men vällagad mat. Det ska vara lite som att komma hem till mitt kök och vardagsrum. Jag har valt att bygga ett öppet kök för att förstärka hemmakänslan, och närheten mellan matlagningen och gästerna ska stå i fokus. Även inredningsdetaljerna har jag valt efter egen smak för att restaurangen ska bli både personlig och trivsam. Det ska helt enkelt vara härligt att komma hem till mig, säger Danyel Couet.

Mittemot restaurang Allegrine tvärs över Kammakartorget driver Danyel och Sebastian sedan den 3 april vinbaren Bar Étable som serverar drinkar, viner, öl, franska charkuterier samt enkla rätter såsom soppor, långkok och sallader till lunch under veckodagarna.

Restaurang Allegrine öppnar den 24 april och kommer tillsammans med Bar Étable att utgöra Danyels nya krogfamilj. I vår öppnar även uteserveringen på det lilla torget vid Kammakargatan.