Allegrine

Top 100
4,1
16 betyg
Fransk restaurang
Hemsida
Instagram
Allegrine
4,1
16 betyg
Hemsida
Instagram

Danyel Couet drev tidigare Grupp F12 under 25 år, idag driver han Allegrine – en fransk restaurang mitt i city som är döpt efter Couets farmor. Här låter han sig inspireras av sitt franska arv och bjuder på okomplicerad fransk matlagning i lite mer modern tappning. Tvärs över gatan hittas bakfickan Bar Étable.

Danyel har haft sin farmor som inspirationskälla till mycket av det som försiggår i köket. Det var där hans livslånga kärlek till klassisk fransk mat utan krusiduller formades. Ingredienser som timjan, vitlök, aromatiska kryddor, lök, linser, sparris och karaktärsstarka korvar har en speciell plats i Danyels hjärta, men på restaurangen hittar du allt från hummer till kalvbräss och bläckfisk. Råvarorna är noggrant utvalda och hör ofta säsongen till. De franska smakerna genomsyras från första tugga av förrätten till sista vinklunken i glaset.

Restaurangen hittar du intill det lilla torget på Kammakargatan, ett stenkast från Sveavägen. Lokalen är prydd med modern interiör där mörka väggar möter ljust träd och några accent-färger får komma fram. Bord finns för små och stora sällskap, oavsett om man vill slå sig ner eller komma upp vid bardisken. Vill man så finns det även möjlighet att boka chef's table och dela på en specialkomponerad meny.

Föreslå ändringar

Recensioner av Allegrine

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
5 jul 2023

Trevlig restaurang med god mat. Blev stökigare under kvällen (en lördag), så vill man ha lugn och ro så rekommenderar jag att gå tidigare på kvällen.

2 maj 2018

Jag tycker det är lite svårt att recensera Allegrine. Det mesta är toppklass, men samtidigt är det något som gör att jag ändå inte lär komma tillbaka särskilt snart. Är det att konkurrensen blivit så hård så det finns så... Visa hela »

10 nov 2018

Vi var 4 pers, beställde minst en av alla smårätter och det var otroligt gott. 2-3st var "bara" bra eller snarare inte något som förvånade, men övrigt var fantastiskt. Lite rörig men väldigt trevlig personal. Går gärna tillbaka, ä... Visa hela »

7 jul 2018

Mitt besök på Allegrine slutade tyvärr inte så bra.
När jag besökte restaurangen va den riktigt underbemannad vilket gjorde att vi fick vänta på vår mat och vi fick en undermålig service vid bordet. Förutom det fick vi en kött bit... Visa hela »

23 jan 2022

Åt väldigt god mat här. Gaufrette - frasigt, fräscht och rejält med rom, gös - vackert med tunna potatisskivor dekorerade som fiskfjäll och underbart goda smaker i allt som gömde sig där under. Gott rekommenderat vitt vin till och väldigt trevlig pe... Visa hela »

11 jul 2019

Jag tycker Allegrine var helt magiskt! Var där en lördag på tjejmiddag och atmosfären var perfekt och restaurangen var snyggt designad. Vi beställde 2-3 mindre rätter var och det klarade man sig gott och väl på samt lite ost att dela på. Vi delade de f... Visa hela »

13 maj 2020 · Uppdaterad

minns inte om det var 1 eller 2 år sedan nu jag besökte men tyckte allt i sin helhet var extremt trevlig. supermiljö, trevlig service och väldigt god mat och dryck. Vill gå tillbaka för att få en bekräftad åsikt!

Listad i: Chambre
30 mar 2019

Tjejmiddag på en fredag innebär mycket diskussioner ihop med god mat och gott vin, och framförallt en ljudnivå så man hör varandra. Jag tyckte Allegrine levererade detta väl. Vi klev in in en miljö som var trivsamt snygg, tycker dock att adressen är li... Visa hela »

15 mar 2019

Härlig atmosfär, trevlig & väldigt tillmötesgående personal som gärna anpassar menyn veg. Något dyrare. Här får man inte missa deras Gaufrette!!

30 jan 2022

Favoriten bland restauranger!! Maten är utsökt och personalen mycket trevlig. Har aldrig blivit missnöjd! Trevlig atmosfär! Topp helt enkelt!!

14 maj 2022

Åt vit sparris med forellrom och kronärtskocka till förrätt. Piggvar till varmrätt som var helt gudomlig. Jag är så glad att jag kom hit och skynda er ni som inte varit här! En upplevelse!

21 maj 2018

Börjar med det negativa: Ligger lite konstigt till, inklämd bakom Sveavägen. Så till det positiva: Grymt god mat. Kycklingen är den godaste jag ätit. Piggvaren med vit sparris och champagnesås och världsklass. Efter ett par besök under restaurangens fö... Visa hela »

2 okt 2020

Översätt till svenska »

Great food but not great overall experience. Service not ok. Not worth the money

28 aug 2018

Vi hade en fantastisk servitör som gjorde allt för att vår mat- och vinupplevelse var perfekt! Men vi som ett mycket mat- och vinintresserade sällskap bad att få en kort stund med Daniel Coyet. Tyvärr valde han att prioritera kända politiker och skådespelar... Visa hela »

4 jun 2018

Mat och personal i toppklass. Något du absolut inte får missa är deras steak tartare med anklever!

26 jan 2022