Debaser får stanna vid Hornstulls strand

Debaser Strand, som hotats av nedläggning, kommer nu med det glädjande beskedet att de kan bli kvar i Hornstulls strand i många år framöver.

Förra året blev det känt att Debaser Strand eventuellt skulle tvingas stänga när gatan ovanför konsertlokalens tak skulle renoveras. Ett extra tråkigt besked för alla stockholmare som redan sett en rad andra av stadens konsertlokaler försvinna på senare år. Men nu står det alltså klart att Debaser Strand får stanna.

På sin hemsida berättar folket från Debaser att det nya hyreskontraktet gäller fram till och med den 31 januari 2022. De skriver även, tillsammans med Stockholms stad, att "kompletterande bärighetsutredningar av vägbanan/brokonstruktionen" ska göras, men att samtliga parter därefter ska jobba vidare för att en längre kontraktstid ska bli möjlig.

Nu ska man alltså utreda alternativa lösningar för renoveringen av vägbanan, något som kan innebära att Debaser Strand fortfarande kan ha kvar sin publikverksamhet både under och efter brokonstruktionen och därmed leva vidare i många år framöver.

"Nu försöker vi liksom hela branschen tackla Coronakrisen på bästa tänkbara sätt och se till att vi finns kvar när det här är över", avslutar de.