Department återvänder med klubbkväll och block party

Förra året intog Department Slakthusområdet i början av juni. Ett block party med internationella och svenska akter som Underworld, Paul Kalkbrenner, Axel Boman och Johanna Knutsson. I år presenteras Department i två etapper: en klubbkväll på Berns den 6 april samt ett block party den 26 maj i Slakthusområdet.

Klubbkvällen på Berns inleder den svenska klubbsommaren. Under tolv timmar på två scener är det fortsatt fokus på modern elektronisk musik och nya spännande bokningar.

Block partyt på Slakthusområdet kommmer att ha en utomhusscen, veganska foodtrucks och huvudscen i den så kallade förbindelsehallen. Byggnaden från 1912 har 20 meter i takhöjd och lokalens industriella karaktär bidrar till helhetsupplevelsen. Likt förra året vill skapa en intim och välkomnande atmosfär där fokus ligger på musiken.

Bakom initiativet står arrangörerna Calle Dernulf, en av Sveriges högst meriterade musikjournalister som skapare av P3 KLUBB/P3 DANS, och Fanny Larsson med gedigen bakgrund inom PR-branschen och kulturvärlden. Detta tillsammans med Ulf Johansson som driver klubb i Slakthusområdet samt bokningsbolaget Monstera Agency & Promoters, som idag är störst i Skandinavien inom techno och house.

Calle Dernulf ser med sin långa erfarenhet inom klubbvärlden fram emot att presentera ännu ett år av Department.

- Det ska bli oerhört roligt att även 2018 få återvända med Department till Slakthusområdet. Vi har flera spännande bokningar som kommer kunna ta Department till nästa nivå. I år optimerar vi upplevelsen och satsar på en intensiv dag. Vi har tagit fasta på den feedback vi fått, allt för att det ska bli så bra som möjligt för såväl artister som besökare, säger han.

Department kommer att presentera runt 15 akter i Slakthusområdet samt en huvudakt på Berns den 6 april. Department block party hålls den 26 maj och sträcker sig från tidig eftermiddag till sent.

Läs mer och boka biljetter här.