Det genuina köket

Helhetskonceptet på Gubbhyllan har tagit det biodynamiska köket till ny nivå. Idag driver Karl-Christer Wallberg sitt helgjutna koncept med en tro om att värna om det genuina.
-Man måste våga vara enkel. Det är kunskapen som gör kvalitén, inte nödvändigtvis dyra råvaror, säger Karl-Christer.

När WhatsupSthlm når denna superdrivna krögare är han som vanligt ute på jobb. Men entusiasmen är det inget fel på. Från TV-studios till krogen ute på Djurgården, från den slutna tillställningen till turné ute i Europa - Karl-Christers inställning till det självförsörjande köket kommer alltid att väcka intresse.
-Allt jag står för, det jag ofta är ute och pratar om, det finns på Gubbhyllan. Där gör vi allting själva, sju dagar i veckan. Vi bakar vårt eget bröd och gör egen läsk och glass på sommaren. Kaffebönorna rostar vi själva och sylten är hemmagjord, berättar han.
Hans omtalade krog på Skansen har sedan länge lockat matintresserade liksom utländska gäster. Kunder som UD är bara ett exempel på den typ av respresentationsmiddagar som han anordnar.
Kvällstid är stället öppet för slutna sällskap och tonvikten ligger då på omhändertagandet och servicen, menar Karl-Christer.
-Man förstår att vårt koncept är genuint när man kliver in här. Efter sommaren kommer jag att ta ytterligare ett steg och släpper då två böcker.

Läs mer om Gubbhyllans koncept här.