Det Goda Köket 2009

Det är återigen dags för Det Goda Köket på Stockholmsmässan. Förra året var det hela en succé, framför allt publikmässigt. Här måste du planera ordentligt om du ska hinna med alla mat- och vinprovningar som hålls. Mässans paradnummer är Kockarnas Krog. Här har besökarna en unik möjlighet att äta mat från en mängd stjärnkockar:

-Grand Hôtels Mathias Dahlgren, nyligen tilldelad två respektive en Michelinstjärna för Matbaren och Matsalen, är en av Sveriges klart bästa kockar.
-Förra chefskonditorn på Operakällaren och Berns, chokladkungen Magnus Johansson, som idag driver caféet Xoko och ligger bakom Chokladfestivalen.
- Årets Kock 2009 Viktor Westerlind från F12 som har med sig Danyel Couet - som driver hela F12-gruppens restauranger med Melker Andersson.
- Årets Rising Star från Rolfs kök, Johan Jureskog.
- Elisabeth Johansson och Fredrik Eriksson, båda med en mängd meriter och utnämnelser; och den senare dessutom utbildningsledare på Restaurangakademien samt ägare till Långbro värdshus.

Detta omåttligt stjärnspäckade gäng kommer utan tvekan att göra allas smaklökar som galna.

Ingen mindre än Italienexperten (i både fotboll- och matfrågor) Glenn Strömberg kommer att finnas på plats för att prata pizza och pasta. Dessutom utlyser han en tävling i pizzatopping, där finalisterna möts på scen på lördagen.

I övrigt handlar även mycket annat om Italien där det kommer lagas mat på scen och ett omfattande vinprovningsprogram med flera kända sommelierer kommer att hållas. När det gäller vinet kommer det inte att begränsas till bara Italien. Tvärtom kommer Kalifornienexperten Michael Jamais (Årets Vinprofil 2008) att guida genom en resa längs USA:s västkust. Även Sydafrika och Libanon, liksom en mängd andra länder och regioner, hamnar i fokus. Allt om Vins Håkan Larsson kommer att hålla i några utav dem.

Dessutom blir det champagneprovning där en lyxig tvårätterslunch med fyra champagner erbjuds.

Här hittar du ett detaljerat schema för alla vinprovningarna.

Och här kan du köpa och hitta information om biljetter.