Eatnam öppnar ny restaurang på Södermalm

Södermalm får en ny vietnamesisk restaurang när Eatnam utökar och öppnar ytterligare en filial. I höst slår portarna upp i fastigheten S:t Paul, som ligger i korsningen Götgatan/Sankt Paulsgatan.

Eatnam startade första restaurangen på Odengatan i Vasastan och har redan utökat med ytterligare en verksamhet på Östermalm. Nu är det Södermalms tur att få en ny vietnames, i oktober öppnar Eatnam upp på Götgatsbacken.

– Det känns jättekul att öppna i S:t Paulskvarteret. Vi tror att Södermalmsborna kommer att uppskatta vårt sätt att presentera autentisk vällagad vietnamesisk husmanskost. Maten ska ätas som den gör i Vietnam, så inomhusmiljön satsar vi lite extra på, säger Cecilia Ly, ägare Eatnam.

Restaurangens meny hämtar inspiration från ägarens mormors recept på nudelsoppor, nudelsallader och färska vårrullar smaksatta med färska örter och fisksås. Flera maträtter på är naturligt fria från gluten och laktos, och det finns flera vegetariska och veganska alternativ att välja bland.

Lokalen på Södermalm är cirka 265 kvadratmeter stor och erbjuder lunch och middag i en trivsam miljö, som under sommaren utökar med en solig uteservering på Sankt Paulsgatan.